8
Ψυχαγωγία

Παίζουμε από το PC στην τηλεόραση…

Παίζουμε από το PC στην τηλεόραση…
Σου αρέσει το PC gaming; Το ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις streaming από τον υπολογιστή στην τηλεόρασή σου; Μάθε με ποιους τρόπους.

Σήμερα, που οι τηλεοράσεις έχουν ξεφύγει εντελώς σε μέγεθος, το δέλεαρ του να παίζεις παιχνίδια στην 50άρα, 65άρα ή και 75άρα τηλεόρασή σου, αντί για τις 23, 26 ή άντε 27 ίντσες του υπολογιστή (για laptop δεν το συζητάμε καν), είναι πολύ μεγάλο. Όμως πιθανότατα έχεις ήδη έναν υπολογιστή με τον οποίο παίζεις. Πως θα γινόταν να παίξεις στην τηλεόραση, χωρίς προφανώς να κουβαλήσεις τον υπολογιστή δίπλα της;

Στο άρθρο αυτό θα δούμε όλες τις λύσεις για PC game streaming ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια από τον καναπέ.

1. Miracast / Wireless HDMI

Ναι, το Miracast είναι αυτό που θες. Το ασύρματο HDMI έχει υπερκαλυφθεί από το Miracast, ενώ υπάρχουν πολλές smart TVs οι οποίες υποστηρίζουν Miracast. Αλλά και για αυτές που δεν το υποστηρίζουν, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Miracast στικάκι, το οποίο συνδέεται σε μια θύρα HDMI της τηλεόρασης και σου δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσεις εικόνα και ήχο ασύρματα.

2. Steam Link

Το Steam Link είναι μια λειτουργία η οποία μπορεί να στείλει εικόνα σε συμβατές τηλεοράσεις – για παράδειγμα, η Samsung το υποστηρίζει στα μοντέλα της – δημιουργώντας μια εικονική κονσόλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμβατή τηλεόραση και το PC να είναι στο ίδιο δίκτυο.

3. Raspberry Pi

Αν η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει Steam Link, μπορείς να δημιουργήσεις ένα, μέσω ενός φθηνού Raspberry Pi 2 ή μεταγενέστερο. Η Valve έχει κυκλοφορήσει το κατάλληλο software, το οποίο αναλαμβάνει τη δουλειά. Κι ακόμη καλύτερα, αν έχεις Raspberry Pi, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Parsec, το ειδικό software το οποίο μπορεί να κάνει streaming οποιουδήποτε παιχνιδιού από το PC στην τηλεόραση!

4. Nvidia Gamestream

Το αντίστοιχο της Nvidia είναι το Gamestream, το οποίο παρέχεται μέσω της συσκευής Nvidia Shield και σου επιτρέπει να προβάλλεις, όχι μόνο παιχνίδια, αλλά και βίντεο από το internet. Απαιτεί, βέβαια, να έχεις και κάρτα γραφικών Nvidia στον υπολογιστή σου.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι μέσω Chromecast και Apple TV δεν υπάρχει δυνατότητα streaming PC gaming από τον υπολογιστή στην τηλεόραση. Πολλοί το έχουν προσπαθήσει, αλλά απλά δεν γίνεται.

Πάντως, επιλογές υπάρχουν. Ειδικά αν έχεις ήδη τον εξοπλισμό, γιατί να μην το κάνεις… σήμερα;

Και μην ξεχνάς: και για laptops ο προορισμός είναι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ.