Το να μαθαίνεις στο σχολείο μερικές αφηρημένες έννοιες και εξισώσεις δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το να βλέπεις όμως πώς ακριβώς λειτουργεί φύση και κυρίως γιατί λειτουργεί με τον τρόπο που παρατηρείς είναι αν μη τι άλλο μια αποκάλυψη. Ευτυχώς που υπάρχουν φορείς όπως το “Νόησις”, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας το οποίο προσπαθεί να μας φέρει πιο κοντά στις επιστήμες και τις εφαρμογές της. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστικό και επιμορφωτικό φορέα, με εγκαταστάσεις λίγο έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Πυλαίας.
Η υπηρεσία COSMOTE Deals for You σου προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφτείς το κέντρο Νόησις με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για τις παραστάσεις του πλανηταρίου και την είσοδο στο μουσείο τεχνολογίας.
Δες περισσότερα για το πώς να αξιοποιήσεις την προσφορά εδώ.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικότερα σε σχολικές ομάδες, για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, νέους που έχουν ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία και εκπαιδευτικούς, για επιμόρφωση και υποβοήθηση του έργου τους.
Το Νόησις συνεργάζεται με τεχνικά μουσεία του εξωτερικού όπως το Science Museum του Λονδίνου, το La Villette του Παρισιού, το Deutsches Museum του Μονάχου, του Βερολίνου κ.ά. και διατηρεί τόσο μόνιμες όσο και έκτακτες εκθέσεις, πάντα με κεντρικό θέμα τις επιστήμες και την τεχνολογία.
Το ψηφιακό Πλανητάριο Nόησις
Στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κέντρου, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει μια παράσταση πλανηταρίου στην ειδική ημισφαιρική αίθουσα διαμέτρου οθόνης 18 μέτρων.
Εκτός από τις ψηφιακές παραστάσεις το πλανητάριο διαθέτει και σύστημα αστρονομικής προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο. Ο χειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει τους θεατές εμπρός και πίσω στο χρόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στο παρελθόν ή στο μέλλον, με κίνηση στις τρεις διαστάσεις. Όλα τα ουράνια αντικείμενα, εμφανίζονται στη θέση και τη χρονική στιγμή που έπρεπε να είναι, όπως θα τα παρατηρούσε από τη Γη ο θεατής σε μέρος της επιλογής του.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.