16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Το Math Solver λύνει τις ασκήσεις σου

Το Math Solver λύνει τις ασκήσεις σου
Το Microsoft Math Solver λύνει πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις, είτε γράφοντάς τες, είτε απλά φωτογραφίζοντας τες με το κινητό σου και μάλιστα σου λέει βήμα προς βήμα τη λύση.

Υπάρχουν στιγμές που το μυαλό σου κολλάει, κουράζεται από τις υποχρεώσεις και όλα όσα κάνεις μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ακόμα και την πιο απλή πράξη. Από απλή έως μαθηματική. Υπάρχει, όμως και μία εφαρμογή, η οποία κάνει τη δύσκολη δουλειά για εσένα. Και για όλους μας. Μία εφαρμογή ιδανική αν είσαι μαθητής ή φοιτητής και δυσκολεύεσαι στο να λύνεις εξισώσεις, να κάνεις περίπλοκες προσθαφαιρέσεις, να βρίσκεις την απάντηση σε μαθηματικά κουίζ.

Το όνομα της Microsoft Math Solver. Μία εφαρμογή που ξεχωρίζει τόσο για το design, τον αλγόριθμο, τα εντυπωσιακά γραφιστικά και τη συνολική εμπειρία που παρέχει στον χρήση όσο και για τις λύσεις που δίνει σε πρακτικά μαθηματικά προβλήματα. Αυτό που κάνει το Microsoft Math Solver να υπερέχει σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές είναι ότι δεν παρουσιάζει κατευθείαν τη λύση της εξίσωσης, αλλά επικεντρώνεται στη διαδικασία, στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να οδηγηθείς στο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο προσθέτει πόντους στο μαθησιακό της χαρακτήρας της.

Με το Microsoft Math Solver δεν έχεις απλά τη λύση στην οθόνη σου, αλλά μαθαίνεις. Με στόχο στην επόμενη εξίσωση να ακολουθήσεις αντίστοιχη αλληλουχία πράξεων και να δώσεις εσύ τη λύση στο πρόβλημα. Αυτή είναι και η ουσία. Να μάθεις και όχι απλά να αντιγράψεις τη λύση από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή στο Word ή το τετράδιο σου. Να καταλάβεις την λογική πίσω από τον τρόπο επίλυσης.

Και τα ατού δεν σταματούν εδώ! Στην εφαρμογή θα βρεις, χιλιάδες παραδείγματα προβλημάτων με εκπαιδευτικά videos για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου και να γίνεις ο Mr ή Mrs. Maths Expert. Απλά, λιτά και απέριττα. Ένας ακόμη τρόπος να βελτιώσεις άμεσα τις επιδόσεις σου στα μαθηματικά είναι οι γραφικές αναπαραστάσεις του προβλήματος και της λύσης που θα βρεις στο Microsoft Math Solver, ειδικά αν έχεις φωτογραφική μνήμη και το μυαλό σου συγκρατεί ευκολότερα εικόνες από κείμενο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η εφαρμογή υποστηρίζεται από αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης. Και σαν να μην έφτανε αυτό σε περίπτωση που δεν μπορεί να βρει τη λύση για το πρόβλημα (ναι, υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) σε παραπέμπει στη μηχανή αναζήτησης Bing για να βρεις αυτό που ψάχνεις. Τη λύση θα την έχεις, δηλαδή, σε κάθε περίπτωση. Το μόνο που θα απουσιάζει θα είναι το άγχος σου μήπως κάτι κάνεις στραβά και το αποτέλεσμα δεν είναι το αριθμητικά σωστό.

Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα του Microsoft Math Solver είναι ότι μπορείς να φωτογραφίσεις των εξίσωση που θέλεις ή να τη γράψεις ακόμα και με το χέρι. Ο λόγος; Η εφαρμογή διαθέτει εκείνο το ειδικό λογισμικό που θα την “διαβάσει” και θα αποκωδικοποιήσει τη διαδικασία επίλυσης της.

Εκτός από το web app υπάρχει και app για Android και iOS. Κατέβασέ τα από εδώ!