7
Τεχνολογία

SMS spam και πως να προστατευτείς

SMS spam και πως να προστατευτείς
Λειτουργία antispam μέσα στο SMS app. Αξιοποίησέ την και πες αντίο στα ενοχλητικά μηνύματα.

Η εφαρμογή μηνυμάτων του Android (Android Messages) είναι από τις καλύτερες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες. Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει λειτουργία SMS anti-spam, η οποία θα γίνει διαθέσιμη σταδιακά στους χρήστες.

Για να μπλοκάρεις ένα SMS και να αναφέρεις τον χρήστη του ως spammer δεν έχεις παρά να ανοίξεις το μήνυμα, να πατήσεις τις τρεις τελείες επάνω δεξιά και κατόπιν το Details. Εκεί υπάρχει η επιλογή Block & report spam.

Επιπλέον, το Android Messages μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τα spam SMS και να σου επιτρέψει να το δηλώσεις ως πραγματικό spam. Εάν λοιπόν δεις μια προειδοποίηση για ανεπιθύμητο μήνυμα στο Messages, μπορείς να ενημερώσεις την Google για το αν είναι πραγματικά ανεπιθύμητο, πατώντας «Αναφορά ως ανεπιθύμητης» ή «Αναφορά ως μη ανεπιθύμητης». Οι αναφορές ανεπιθύμητων μηνυμάτων περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο των μηνυμάτων του ανεπιθύμητου αποστολέα (έως 10) και προωθούνται στην Google, ώστε το Messages να μπορεί να εντοπίζει καλύτερα ανάλογα ανεπιθύμητα μηνύματα στο μέλλον.

Εάν υποβάλεις μια αναφορά ανεπιθύμητου μηνύματος, θα συμπεριληφθούν τα μηνύματα του ανεπιθύμητου αποστολέα, αλλά καμία από τις απαντήσεις σου, εάν υπάρχουν. Επιπλέον, ο αποστολέας του ανεπιθύμητου περιεχομένου ούτε θα δει την αναφορά σας ούτε θα μάθει για αυτήν.

Η αποστολή αναφορών στην Google για ανεπιθύμητα μηνύματα είναι προαιρετική. Μπορείς πάντως απλά να αποκλήσεις έναν αριθμό τηλεφώνου χωρίς να υποβάλεις αναφορά για ανεπιθύμητα μηνύματα.

Αποκλεισμός SMS

Για να αποκλείσεις τα εισερχόμενα SMS από κάποιον αριθμό θα πρέπει να κάνεις το εξής: Αφού ανοίξεις το Android Messages, πάτα παρατεταμένα τη συνομιλία που θέλεις να αποκλείσεις και κατόπιν πάτα το εικονίδιο Αποκλεισμός. Μπορείς να καταργήσεις τις αποκλεισμένες επαφές πατώντας το Περισσότερα > Αποκλεισμένες επαφές > Κατάργηση αποκλεισμού.