7
Τεχνολογία

Η Microsoft βάζει… συγκυβερνήτη-ρομπότ στα Windows 11

Η Microsoft βάζει… συγκυβερνήτη-ρομπότ στα Windows 11
Το νέο update των Windows 11 θα βάλει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθάει τον χρήστη στις πιο συχνές δουλειές!

Η μανία των τελευταίων μηνών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να συνεχίζει χωρίς τελειωμό. Τα συστήματα που συστήθηκαν στο ευρύ κοινό με το ChatGPT έχουν πολλαπλασιαστεί και πλέον αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους παντού, ακόμη και σε εφαρμογές που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Κι όμως, πολλοί πιστεύουν πως τα συστήματα αυτά μπορούν να φέρουν τους υπολογιστές κάθε είδους ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους, παρέχοντας μια νέα εμπειρία χειρισμού. Η Microsoft, η οποία είναι η ηγέτιδα δύναμη στα λειτουργικά συστήματα με τα Windows, είναι έτοιμη για αυτή τη μετάβαση και πλέον βάζει στον πυρήνα των Windows λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, μέσα από ένα σύστημα το οποίο ονομάζει Copilot (“συγκυβερνήτης” στην γλώσσα των πιλότων).

Η Microsoft έχει δηλώσει πως δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορα προϊόντα της, όπως στο Microsoft 365 (Office), στο Bing και στον Edge, ακόμη και στο εργαλείο GitHub. Τώρα έφτασε η στιγμή για την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας μέσα στα Windows και την ενοποίηση όλων των προαναφερθέντων συστημάτων κάτω από μια ομπρέλα. Το Copilot στοχεύει στην ενοποίηση της εμπειρίας, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες και βοήθεια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο, τα δεδομένα του ίδιου του χρήστη, αλλά και το τι κάνει ο χρήστης την εκάστοτε στιγμή. Όλα, όπως αναφέρει η Microsoft, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία των δεδομένων όλων των χρηστών, αλλά και στην ασφάλεια του κάθε χρήστη ξεχωριστά. Στην πλατφόρμα της Microsoft, η οποία αποτελείται από τα Windows 11, το Microsoft 365, και τον Edge και την μηχανή αναζήτησης Bing. Το Copilot θα λειτουργεί είτε ως μεμονωμένο app, είτε μέσα από την ενοποίηση, εμφανιζόμενο όποτε το χρειάζεται ο χρήστης, μέσα από δεξί κλικ.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείς να δεις τη λειτουργία του Copilot στο Word.

Η Microsoft αναφέρει πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση με την κυκλοφορία του Copilot, αλλά θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το σύστημα και να προσθέτουν δυνατότητες και λειτουργίες, οι οποίες θα περνούν στους χρήστες όποτε η ίδια η Microsoft κρίνει ώριμες αυτές τις προσθήκες. Η κυκλοφορία του Copilot έχει ήδη ξεκινήσει από τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου, μέσα από update για τα Windows 11.

Στο παρακάτω επίσημο βίντεο της Microsoft μπορείς να δεις κάποιες από τις λειτουργίες του Copilot, αλλά και διάφορες άλλες αλλαγές που ετοιμάζει η εταιρεία για τα Windows 11.

Όπως είναι φανερό, η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά πάνω στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, με τον στόχο να είναι απλός: αντί να προσπαθείς να βρεις την κατάλληλη επιλογή ή τον συνδυασμό λειτουργιών για να κάνεις τον υπολογιστή να καταλάβει και να κάνει αυτό που θες, θα μπορείς να γράφεις μια περιγραφή του τι θες στο Copilot, και αυτό θα καταλαβαίνει και θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να σου δώσει το αποτέλεσμα που θες.