8
Ψυχαγωγία

Από την Amazon το επόμενο Tomb Raider

Από την Amazon το επόμενο Tomb Raider
Η Amazon θα είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης, ενός από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, του Tomb Raider το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης από την Crystal Dynamics.

Η Lara Croft θα επιστρέψει στις οθόνες των υπολογιστών και τις τηλεοράσεις των κονσολών, αλλά πλέον κάτω από τη στέγη της Amazon!

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την είδηση πως η πασίγνωστη Square Enix, η εταιρεία πίσω από πολλά blockbuster games, πρακτικά… ξεπουλάει. Για την ακρίβεια, η εταιρεία αποφάσισε να ξεφορτωθεί αρκετά studios καθώς και αρκετά franchises παιχνιδιών, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στις αγορές που της αποφέρουν τα περισσότερα κέρδη. Με τη σειρά της, η επίσης γνωστή Embracer Group έσπευσε να αγοράσει ό,τι καλύτερο είχε βάλει η Square Enix στις… μικρές αγγελίες. Έτσι είχαμε την αλλαγή ιδιοκτησίας για την Crystal Dynamics και την Eidos Montreal, δύο πασίγνωστα studios, ενώ χέρια άλλαξαν και οι τίτλοι ιδιοκτησίας για αρκετά franchises, μεταξύ αυτών και το Tomb Raider.

Η Embracer μάλιστα έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με το Tomb Raider και επιβεβαίωσε το ότι η Crystal Dynamics έχει πλήρη δημιουργική κυριότητα στο project του επόμενου Tomb Raider, ενώ έδωσαν και το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του – καθησυχάζοντας πολλούς που φοβόνταν πως, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, η Embracer θα μπορούσε να το βάλει στο συρτάρι. Κάθε άλλο ίσχυε, όμως, και μετά και την επίσημη δήλωση του CEO της Embracer πως η Crystal Dynamics “κάνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα” με το Tomb Raider, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η νέα είδηση έφτασε από την Amazon Games, η οποία ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την κυκλοφορία του επερχόμενου Tomb Raider. Η Amazon Games δεν έχει κυκλοφορήσει πολλά παιχνίδια, αλλά η πραγματικότητα είναι πως όσα έχει κυκλοφορήσει, έχουν γίνει επιτυχίες. Κοινώς, η Amazon φαίνεται να ξέρει να διαλέγει. Επίσης, η Amazon Games δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά single player game, παρά μόνο multiplayer on-line games. Το Tomb Raider θα είναι το πρώτο αυτού του είδους. Το κάπως περίεργο εδώ είναι το ότι η Embracer έχει και δικές της εταιρείες για να κάνει την κυκλοφορία (Deep Silver, Gearbox, Coffee Stain), αλλά άφησαν την Crystal Dynamics να επιλέξει η ίδια!

Ο επικεφαλής του studio της Crystal Dynamics, Scot Amos, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «η Crystal Dynamics έχει μια απίστευτη ευκαιρία, μετά την εξαγορά της από την Embracer, να επανακαθορίσει τη σχέση της με την εταιρεία κυκλοφορίας, με το Tomb Raider. Αυτό που ψάχναμε ήταν ριζοσπαστικό, και με την Amazon Games βρήκαμε μια ομάδα με την οποία έχουμε κοινό δημιουργικό όραμα και αξίες, για ένα σύμπαν της Lara Croft με το οποίο καλύπτουμε ένα φάσμα δυνατοτήτων. Είναι στη μοναδική θέση να επανακαθορίσουν τη συνεργασία μεταξύ ανάπτυξης και κυκλοφορίας, και έχουμε μεγάλο κίνητρο να μορφοποιήσουμε αυτή τη νέα πορεία μαζί, ξεκινώντας από το χτίσιμο του μεγαλύτερου και καλύτερου παιχνιδιού Tomb Raider που έχει υπάρξει»!

Αυτά που γνωρίζουμε για το νέο Tomb Raider μέχρις στιγμής είναι τα εξής:

  • πρόκειται για single-player, narrative-driven game
  • έχει action-adventure θεματική με εξερεύνηση, γρίφους, αλλά και μάχες
  • θα βασίζεται πάνω στην Unreal Engine 5
  • στοχεύει στο να είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο Tomb Raider