7
Τεχνολογία

Κάνε το laptop σου Echo Show

Κάνε το laptop σου Echo Show
…μόνο εάν είναι Lenovo όμως, διότι τώρα οι νέοι φορητοί υπολογιστές Lenovo έρχονται με ενσωματωμένη τη λειτουργία Echo Show της Amazon που μετατρέπει τη home screen σε μια smart screen με πλήθος εντολές (και φωνητικές), λειτουργίες και πληροφορίες.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: τι είναι το Echo Show; Λοιπόν, τα Echo Show είναι τα smart displays της Amazon, τα οποία διαθέτουν home screen η οποία προβάλλει πληροφορίες, παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου έξυπνων συσκευών (μέσω Alexa) και βέβαια συνομιλίας με την Alexa, την έξυπνη βοηθό της Amazon.

Τώρα, η Amazon βάζει αυτή τη λειτουργία και σε επιλεγμένα μοντέλα της Lenovo, τα οποία έχουν ενσωματωμένη την Alexa. Τα μοντέλα αυτά είναι από τις σειρές Yoga, ThinkPad και IdeaPad και, για την ώρα, το Echo Show είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τη Lenovo, θα ανοίξει σε περισσότερα μοντέλα και περισσότερες αγορές αργότερα μέσα στο έτος.

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις κι εσύ, να δεις αν δουλεύει, θα πρέπει να ανοίξεις το app της Alexa – μπορείς να το κάνεις γράφοντας Alexa στο search των Windows – και να πατήσεις το πλήκτρο του Show Mode.

Η Lenovo είχε παρουσιάσει αυτή τη λειτουργία στην CES 2021, στις αρχές του έτους, με το Yoga Slim 9i, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα Chromebooks είχαν μια τέτοια δυνατότητα εδώ και καιρό. Το κατά πόσον το Show Mode θα σου φανεί χρήσιμο, εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του Lenovo σου. Εκ πρώτης όψεως, κάτι τέτοιο θα ήταν βολικό σε συσκευές τύπου tablet ή σε συσκευές όπως το ThinkPad X12 Detachable, το οποίο έχει αφαιρούμενο πληκτρολόγιο. Βέβαια, ίσως είναι βολικό και στην περίπτωση που αφήνεις μονίμως τον υπολογιστή σου ανοιχτό. Μια δοκιμή θα σε πείσει!