Το Google Home είναι η πλατφόρμα της Google για την διαχείριση όλων των έξυπνων συσκευών που έχεις, από ένα κεντρικό σημείο ελέγχου. Παράλληλα, συνδέεται και με το Google Assistant για να έχεις τη δυνατότητα να χειρίζεσαι τις διάφορες συσκευές με φωνητικές εντολές. Αυτό έχει κάνει πολλούς χρήστες να έχουν ξεχάσει πώς δείχνει το ίδιο το app, μιας και απλά χειρίζονται τις συσκευές με φωνητικές εντολές. Τώρα, όμως, η Google θέλει να κάνει το interface του Google Home πιο απλό και εύχρηστο, ώστε να δώσει στους χρήστες κίνητρο για να το χρησιμοποιούν και απ’ ευθείας.
Η πρώτη αλλαγή, την οποία ίσως έχεις ήδη δει, είναι το ότι τα χειριστήρια στην κεντρική οθόνη είναι πιο απλά, ενώ τα εικονίδια και τα χρώματα ακολουθούν τις σχεδιαστικές γραμμές του Android 11. Μπορείς να πατήσεις πάνω στο εικονίδιο κάποιας συσκευής για να την ανάψεις ή σβήσεις, να χρησιμοποιήσεις sliders για να αυξομειώσεις την ένταση σε λάμπες ή σε έξυπνα ηχεία, ενώ με παρατεταμένο πάτημα ανοίγουν περισσότερες λειτουργίες.
Εκτός αυτού, βελτιώσεις έρχονται και στον τομέα της ασφάλειας. Μέσα στα Settings θα βρεις ρυθμίσεις για την ιδιωτικότητα, τα δεδομένα του Assistant, αλλά και δραστηριότητες του Google Home. Αν θέλεις περισσότερους περιορισμούς, θα τους βρεις μαζεμένους σε ένα σημείο.
Τέλος, σε επόμενο update, θα έρθουν περισσότερες αλλαγές που έχουν να κάνουν με την ευχρηστία. Για παράδειγμα, θα μπορείς να δεις πιο εύκολα το τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου, μιας και η κεντρική σελίδα θα ομαδοποιεί αυτομάτως τα γεγονότα και οτιδήποτε συνέβη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος του γείτονα προκάλεσε πολλαπλά alerts στην κάμερα στο μπαλκόνι, θα τα δεις όλα μαζεμένα.
Αυτές είναι οι αλλαγές που η Google θεωρεί πως θα σε κάνουν να ανοίγεις το app του Google Home πιο συχνά, αντί να βασίζεσαι εντελώς στις φωνητικές εντολές και τις ειδοποιήσεις. Ακόμη, βέβαια, περιμένουμε από τη Google να αρχίσει να υλοποιεί περισσότερες και πιο πολύπλοκες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα σενάρια τύπου «if this then that», με τα οποία θα μπορείς να προγραμματίζεις λειτουργίες και δράσεις, και μέσω των οποίων η χρησιμότητα του Google Home θα σταματήσει να είναι ίδια με αυτή ενός… διακόπτη.