4
Υγεία & Fitness

Τα καλύτερα apps τρεξίματος για αρχάριους

Τα καλύτερα apps τρεξίματος για αρχάριους
Αποφάσισες να ασχοληθείς με το τρέξιμο; Τα σύγχρονα apps είναι απαραίτητα για να σε βοηθήσουν να μετράς τις επιδόσεις σου. Παρουσιάζουμε τα καλύτερα για αρχάριους.

Το τρέξιμο είναι ο πιο εύκολος τρόπος άθλησης. Δεν χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό, ειδικά ρούχα. Απλά ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και βγήκες στο δρόμο! Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και… τρόπος! Αν έχεις αποφασίσει να βάλεις την άθληση στη ζωή σου και να ξεκινήσεις με το τρέξιμο, συγχαρητήρια, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να γίνεις πιο υγιής!

Αντί να τρέχεις χωρίς πρόγραμμα, όμως, μπορείς να βάλεις ένα app στο κινητό σου για να μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου αλλά και να σε βάλει σε ένα πρόγραμμα, για να βελτιωθείς όσο ανεβαίνεις σε φυσική κατάσταση. Εδώ έχουμε διαλέξει μερικά apps ακριβώς για αυτή τη δουλειά!

C25k

Το όνομα του app προκύπτει από το “Couch to 5 kilometres” δηλαδή αναλαμβάνει να σε πάει από τον καναπέ στο να τρέχεις 5 χιλιόμετρα! Μάλιστα οι δημιουργοί του διατείνονται πως έχουν πρόγραμμα για να φτάσεις τα 5 χιλιόμετρα μέσα σε οκτώ εβδομάδες! Αν μπορείς να διαθέσεις τον χρόνο για να τρέχεις 30 λεπτά για 3 ημέρες κάθε εβδομάδα, τότε τα 5 χιλιόμετρα είναι εφικτός στόχος! Το app είναι απλό και δεν θα σε μπερδέψει με υπερβολικά πολλές πληροφορίες, μόνο με όσες χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να τρέχεις. Απλά πατάς το Start και… τρέχεις.
Android, iOS

Nike Run Club

Το επίσημο app της Nike είναι φιλικό στη χρήση και σου δίνει ενθάρρυνση μέσω των ακουστικών κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Το app βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των αγαπημένων apps τρεξίματος και fitness, ενώ έχει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Για τους αρχάριους προσφέρει πολλές χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς γυμναστές, ενώ έχει και πρόγραμμα εκγύμνασης, ξεκινώντας από μικρές διαδρομές και αυξάνοντας την απόσταση και τη δυσκολία σταδιακά, ακόμη κι αν τρέχεις σε διάδρομο!
Android, iOS

Strava

Ένα από τα πιο αγαπημένα apps στην κοινότητα των δρομέων, το Strava είναι ιδανικό για να ανακαλύπτεις νέες διαδρομές αλλά και να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου με άλλους, σε διαδρομές της περιοχής σου. Στον χάρτη του μπορείς να δεις τις διαδρομές που επιλέγουν άλλοι δρομείς κοντά σε εσένα, ενώ συνυπολογίζει και την ανωφέρεια στη δυσκολία. Εκτός της εκγύμνασης, σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την περιοχή που μένεις καλύτερα!
Android, iOS

MapMyRun by Under Armour

Το συγκεκριμένο app ειδικεύεται στην χαρτογράφηση των διαδρομών, χρησιμοποιώντας το GPS και τις λειτουργίες του smartphone σου. Ξεκινά δείχνοντάς σου τον χάρτη της περιοχής καθώς και το σήμα του GPS, ενώ μπορείς να προσθέσεις και συγκεκριμένες διαδρομές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου εμφανίζει την απόσταση που έχεις καλύψει και τον χρόνο σου, ενώ μπορείς ακόμη και να πατήσεις το Explore για να εξερευνήσεις τα πέριξ και να δεις διαδρομές άλλων χρηστών στην περιοχή. Τέλος, υπάρχει λειτουργία Challenge για να έχεις κάποιον στόχο, ενώ στο Dashboard εμφανίζει την εβδομαδιαία σου πρόοδο αλλά και την σύνοψη των διαδρομών σου.
Android, iOS

Zombies, Run!

Ιδανικό για όσους λένε πως τρέχουν μόνο αν τους κυνηγούν… ζόμπι. Το app σε βάζει σε κλίμα καταστροφής με ζόμπι, οπότε όντως πρέπει να τρέξεις για να μαζέψεις προμήθειες και να αποφύγεις τις ορδές των πεινασμένων ζόμπι που σε ακολουθούν από όλες τις κατευθύνσεις. Αν θες να βάλεις τη διασκέδαση στο τρέξιμό σου, τότε το Zombies, Run! είναι το app που έψαχνες!
Android, iOS