7
Τεχνολογία

Ποιο supermodel δημιούργησε το ψηφιακό αντίγραφο του εαυτού της;

Ποιο supermodel δημιούργησε το ψηφιακό αντίγραφο του εαυτού της;
Πασίγνωστο supermodel συνεργάστηκε με εταιρεία virtual reality για να φτιάξει το πρώτο μοντέλο "meta-human" και να κρατήσει τη μορφή της στο cyberspace για πάντα!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ελάχιστοι δεν γνώριζαν την τελευταία εκπρόσωπο της γενιάς των supermodels που κυριάρχησε στα τέλη των 80s και τα πρώτα χρόνια των 90s. Το τσέχικης καταγωγής supermodel που έγινε διάσημο από την διαφήμιση της Wonderbra έχει αποσυρθεί από το modelling εδώ και χρόνια, αλλά η εικόνα της παραμένει αναλλοίωτη. Μιλάμε σαφώς για την Eva Herzigová!

Η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο που μπορεί να αναπαράξει την εικόνα οποιουδήποτε ανθρώπου με μεγάλη πιστότητα – κάτι που έχουμε δει και στον κινηματογράφο. Η αναπαράσταση ενός ανθρώπου, όμως, απαιτεί το λεπτομερές σκανάρισμα ολόκληρου του σώματος σε διάφορες θέσεις και στάσεις. Μέχρι τώρα, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για την αναπλήρωση ηθοποιών που είχαν αποβιώσει, κάτι που σημαίνει πως δεν υπήρχαν λεπτομερή αρχεία αλλά οι τεχνικοί έπρεπε να βασιστούν σε εικόνες από παλαιότερες ταινίες ή και φωτογραφίες.

Τώρα όμως, η Eva συνεργάστηκε με ένα στούντιο εξειδικευμένο στην ψηφιακή παραγωγή, ονόματι Dimension, έτσι ώστε να καταγραφεί η μορφή της με απόλυτη ακρίβεια και να δημιουργηθεί ένα λεπτομερές μοντέλο της. Οι τεχνικοί του Dimension χρησιμοποίησαν ένα χωροδικτύωμα με 70 κάμερες για την καταγραφή των πρωτογενών εικόνων, μέσω των οποίων οι ειδικοί του studio κατασκεύασαν το ψηφιακό ομοίωμα της Eva, το οποίο ονομάζουν 3D MetaHuman.

Προφανώς, εκτός της εμφάνισης υπάρχει και η κίνηση. Ειδικά για την Eva, η οποία ήταν πασίγνωστη για τις κινήσεις της πάνω στην πασαρέλα, το στούντιο έκανε και το απαραίτητο motion capture ώστε να καταγραφούν όλες οι κινήσεις του σώματός της, αλλά και οι εκφράσεις του προσώπου της. Πλέον, το στούντιο διαθέτει μια πληθώρα δεδομένων τα οποία τους επιτρέπουν να κατασκευάσουν ένα πλήρως λειτουργικό ομοίωμα της Eva Herzigová, για κάθε χρήση, και μάλιστα με real-time animation. Πλέον, το MetaHuman avatar της Eva είναι διαθέσιμο για πολλών ειδών εφαρμογές, είτε μιλάμε για ζωντανές εκπομπές, είτε για “απλές” εικονικές φωτογραφίες ή βίντεο, είτε video streams, είτε για εικονικά fashion shows μέσω Virtual Reality, είτε ακόμη και για video games. Μάλιστα, η ίδια η Eva είναι ενθουσιασμένη με την τεχνολογία και δήλωσε: «Το δέρμα μου και τα κόκκαλα, ο τρόπος που κινούμαι, συνοφρυώνομαι, χαμογελάω· την ίδια στιγμή, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με το πάτημα ενός πλήκτρου, η όψη μου, το χαμόγελο, το φόντο, η ηλικία: τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και να ρυθμιστούν. Το MetaHuman μου μπορεί να πάει να δουλέψει, να φωτογραφηθεί και να δεχθεί το στυλ των πιο φανταστικών δημιουργικών μυαλών. Σήμερα μπορεί να είμαι στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Νέα Υόρκη, ταυτόχρονα, ενώ είμαι στο σπίτι και μαγειρεύω βραδινό με τα παιδιά μου».

Η τεχνολογία πλέον κάνει άλματα και η Eva Herzigová πάντα ήταν στο επίκεντρο της τεχνολογίας. Τώρα φροντίζει και για κάτι άλλο: η εικόνα της θα παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο, δίνοντάς της μια ψηφιακή “αθανασία”, ενώ ο κόσμος της μόδας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.