7
Τεχνολογία

Κάνουν το πάτωμα λαμπίκο!

Κάνουν το πάτωμα λαμπίκο!
7 λόγοι για να επενδύσεις σε μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ που λειτουργεί και ως σφουγγαρίστρα. Στον Γερμανό θα βρεις τα πιο σύγχρονα μοντέλα.

Τα ρομπότ είναι ήδη εδώ! Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει, αλλά ρομπότ υπάρχουν παντού, εδώ και πολλά χρόνια. Απλά… δεν είναι στο σχήμα που θα περίμενες. Σε μεγάλο βαθμό, για αυτή την παρανόηση φταίει το Hollywood, και όλες αυτές οι ταινίες και σειρές με ανδροειδή ρομπότ, τα οποία έχουν χέρια, πόδια, κεφάλι, και κινούνται σαν άνθρωποι. Αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για κάτι τέτοιο, ειδικά όταν ο στόχος είναι ένα ρομπότ για μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Στη βιομηχανία τα ρομπότ υπάρχουν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, αλλά και στο σπίτι μπαίνουν σιγά σιγά, για να αναλάβουν τις βρώμικες δουλειές. Όπως, για παράδειγμα, οι σκούπες ρομπότ!

Μπορεί να σου φαίνεται περιττή πολυτέλεια, ίσως πιστεύεις πως δεν θα είναι καλή, μπορεί ακόμη και να φοβάσαι να τη βάλεις σπίτι σου. Αλλά μια σκούπα-ρομπότ μπορεί να σου λύσει τα χέρια, κρατώντας το σπίτι σου καθαρό χωρίς εσύ να κάνεις κάτι. Πάμε να δούμε μερικούς λόγους που μια τέτοια αγορά αξίζει!

1. Γλυτώνεις χρόνο

Προφανές. Από τη στιγμή που σκουπίζει μόνη της, η σκούπα σου γλυτώνει χρόνο. Αλλά όχι μόνο! Κρατώντας το πάτωμα καθαρό, μειώνεται η σκόνη γενικά στο σπίτι και τα υπόλοιπα έπιπλα παραμένουν καθαρά για περισσότερο, επομένως γλυτώνεις επιπλέον χρόνο για το ξεσκόνισμα!

2. Πάει μόνη της

Η σκούπα-ρομπότ διαθέτει κάμερες ή/και lidar (ραντάρ με laser) για να αποφεύγει έπιπλα, εμπόδια, κατοικίδια, ανθρώπους, και ό,τι άλλο τύχει να βρεθεί στον δρόμο της. Μπορείς να της πεις να σκουπίσει συγκεκριμένο δωμάτιο ή χώρο, και θα το κάνει χωρίς άλλη δική σου παρέμβαση.

3. Τα κάνει όλα και συμφέρει

Είτε σου έπεσαν ψίχουλα, είτε απλά το πάτωμα σκονίστηκε, η σκούπα-ρομπότ θα καθαρίσει το πάτωμα και θα το κάνει καλά! Δεν χρειάζεσαι πλέον σκούπες και σκουπάκια, για κάθε περίσταση.

4. Καθαρίζει με μεγάλη αποδοτικότητα

Υπάρχουν περιοχές που είναι δύσκολες στο καθάρισμα. Η σκούπα-ρομπότ χωράει και κάτω από έπιπλα, μπορεί να καθαρίσει ακόμη και κάτω από κρεβάτια ή τραπέζια, ενώ δεν ξεχνά τίποτα! Σκουπίζει με πρόγραμμα!

5. Προσαρμόζεται σε κάθε επιφάνεια

Είτε έχεις σκληρό πάτωμα, παρκέ, ή μοκέτα, η σκούπα-ρομπότ μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε τύπο και μάλιστα το κάνει αυτομάτως. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρύθμιση, τα σύγχρονα μοντέλα έχουν ειδικούς αισθητήρες για να καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες.

6. Προσαρμόζεται στην ποσότητα σκόνης

Το κάθε δωμάτιο μαζεύει σκόνη με διαφορετικό ρυθμό. Η κουζίνα ή τα υπνοδωμάτια μαζεύουν πιο γρήγορα, ενώ το κλειστό σαλόνι λιγότερη. Η σκούπα-ρομπότ μπορεί να το ανιχνεύσει και να προσαρμόσει την ισχύ της αναρρόφησης καταλλήλως!

7. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αδειάζεις τακτικά τον κάδο, ή να γεμίζεις με νερό το δοχείο για το σφουγγάρισμα. Η σκούπα-ρομπότ δε χρειάζεται τίποτε άλλο! Απλά την αφήνεις να κάνει τη δουλειά της, όταν επιθυμείς ή με πρόγραμμα!

Για να βρεις τα καλύτερα μοντέλα και να διαλέξεις το ρομπότ που θα βάλεις στο σπίτι σου, πέρνα μια βόλτα από το site του ΓΕΡΜΑΝΟΣ και θα τα δεις όλα! Εσύ θα αφήσεις το σπίτι σου χωρίς ρομπότ;