7
Τεχνολογία

Ήρθε το Samsung Galaxy Watch6

Ήρθε το Samsung Galaxy Watch6
Η επόμενη γενιά των έξυπνων ρολογιών της Samsung μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Βρες όλα τα μοντέλα στην COSMOTE.

Για πολλές εταιρείες, το 2023 ήταν μια χρονιά εξέλιξης και όχι επανάστασης. Το είδαμε σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας, από τα (μέχρι πριν λίγο καιρό) επαναστατικά αναδιπλώμενα smartphones, τα νέα iPhone, διάφορα wearables. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία των νέων μοντέλων της Samsung, με την εταιρεία από τη Νότιο Κορέα να φέρνει τη νέα γενιά συσκευών της, και μέσα σε αυτά ήρθαν και τα νέα smartwatches, η σειρά των Galaxy Watch6!

Τα νέα Galaxy Watch6 είναι η νέα σειρά, η οποία, όχι, δεν είναι κάτι επαναστατικό. Η σειρά Galaxy Watch5 ήταν ήδη κορυφαία, αλλά η Samsung φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, για να φέρει τα Galaxy Watch6 ακόμη πιο κοντά στο… πλατωνικό ιδεώδες της τελειότητας. Πλέον, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως τα Galaxy Watch6 είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στον χώρο των smartwatches από το στρατόπεδο του Android.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, η σειρά των νέων Galaxy Watch6 έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη, με μεγαλύτερη φωτεινότητα, μικρότερα περιθώρια και bezels, μεγαλύτερη μπαταρία και διάρκεια μπαταρίας, ακόμη καλύτερες λειτουργίες, και μεγαλύτερη αυτονομία. Όλα αυτά με νέο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη στις συσκευές, αλλά και τη νέα έκδοση 4 του λειτουργικού συστήματος WearOS της Google, με το πρόσθετο One UI 5 της Samsung, αλλά και με περισσότερους αισθητήρες.

Συγκεκριμένα, το Galaxy Watch6 έρχεται με οθόνη 1,3 ιντσών (από 1,19 του 5) με ανάλυση 432×432 pixels, ενώ στο μοντέλο των 44 χιλιοστών η οθόνη πηγαίνει στις 1,5 ίντσες. Η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη στην πράξη απ’ ότι στα χαρτιά, κάνοντας τον χειρισμό πολύ πιο άνετο. Η οθόνη όμως έχει και φωτεινότητα στα 2000 nits, κάτι που την κάνει άνετα ορατή ακόμη και υπό το φως του Ήλιου. Παράλληλα, βρίσκουμε και τον ανανεωμένο Exynos W930, τον επεξεργαστή που συνοδεύεται από 2GB RAM, για μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

Συνολικά, τα μοντέλα είναι τέσσερα, χωρισμένα σε δύο “κλάσεις”. Η βασική είναι το Galaxy Watch6, το οποίο έρχεται σε διαστάσεις 40 και 44 χιλιοστών, ενώ η Galaxy Watch6 Classic έρχεται στα 43 και στα 47 χιλιοστά! Σημειώνουμε ότι στη γενιά 6 δεν περιλαμβάνεται η “μεγάλη” έκδοση Pro όπως στο 5.

Όλες οι παραλλαγές έρχονται με το ίδιο chip και την ίδια ποσότητα μνήμης (RAM) και αποθηκευτικού χώρου (16GB), αλλά και την ίδια ανάλυση στην οθόνη. Η διαφορά είναι πως το Classic έρχεται με κρύσταλλο ζαφειριού στην πρόσοψη και σώμα ατσαλιού, ενώ η απλή έκδοση με σώμα αλουμινίου. Επίσης ίδια είναι και η μπαταρία για όλες τις συσκευές, με χωρητικότητα στα 425mAh.

Συνολικά, τα νέα Galaxy Watch6 αποτελούν την εξέλιξη μιας ήδη πολύ καλής βάσης από τη Samsung, και κάνουν το καλό ακόμη καλύτερο, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες, νέους ή βελτιωμένους αισθητήρες, αλλά και περισσότερες λειτουργίες μέσα από το οικοσύστημα της Samsung – και της Google με το Android Wear. Για να δεις τα μοντέλα και να διαλέξεις ποιο θα κοσμεί τον καρπό του χεριού σου, μπες στη σελίδα της COSMOTE και θα τα βρεις όλα, σε όλες τις παραλλαγές και όλα τα διαθέσιμα χρώματα!