8
Ψυχαγωγία

Insta360 Go 3 – μικρή αλλά πανίσχυρη

Insta360 Go 3 – μικρή αλλά πανίσχυρη
Αυτή η μικρή κάμερα έχει ένα σωρό λειτουργίες και χαρακτηριστικά που συναντάμε σε επαγγελματικές action cams. Τα κάνει όλα και πολλά ακόμα που δεν έχεις φανταστεί. Την ανακαλύψαμε στον Γερμανό!

Οι action cams έχουν πλέον κατακτήσει τον κόσμο. Από τις αρχές τους, με τις πρώτες GoPro που προορίζονταν μόνο για όσους έκαναν extreme sports, πλέον είναι παντού. Αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει μια πραγματικά μικρή και ταυτοχρόνως ποιοτική action cam, την οποία να μπορούμε να έχουμε μαζί μας, ακόμη κι αν πάμε για κολύμπι. Μέχρι σήμερα…

Η Insta360 Go 3 είναι η τελευταία (προφανώς τρίτη) γενιά της σειράς Go. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τη Go 2, είναι βελτιωμένη στα πάντα. Σε ανάλυση αισθητήρα, σε ήχο, σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Επίσης διαθέτει ένα βολικό φορτιστή-βάση, το οποίο σου επιτρέπει να φορτίζεις την Go 3, να την ελέγχεις εξ αποστάσεως, και να βλέπεις τι βλέπει. Μάλιστα, έχει και κάποια ψήγματα τεχνητής νοημοσύνης για να σου επιτρέπει να κάνεις editing!

Ανοίγοντας το κουτί, μάλλον θα πεις “πού είναι το υπόλοιπο;” αν δεν είσαι υποψιασμένος. Η κάμερα είναι μικροσκοπική. Συγκεκριμένα, η βάση της είναι πολύ μεγαλύτερη και μετατρέπει τη Go 3 σε κανονική ψηφιακή μηχανή. Αλλά η πραγματική της δύναμη είναι όταν αφαιρείς την κάμερα από τη βάση – την οποία η εταιρεία αποκαλεί Action Pod – και τη βάζεις πάνω σου.

Πηγαίνοντας στα χαρακτηριστικά, τώρα, η ίδια η Go 3 ζυγίζει μόλις 35 γραμμάρια, ενώ είναι 2,56×5,44×2,32 εκατοστά στις τρεις διαστάσεις! Επίσης δεν έχει θύρες για κάρτες μνήμης· η χωρητικότητα εξαρτάται από την έκδοση και κυκλοφορεί σε εκδόσεις με 32, 64, και 128GB. Περνώντας στο άλλο σημαντικό, η ανάλυση για το βίντεο είναι 2,7k στα 30fps, το οποίο μπορεί να μην είναι και 4k, αλλά για το μέγεθος της κάμερας είναι πολύ καλό. Επίσης, η ανάλυση αυτή ισχύει για βίντεο χωρίς σταθεροποίηση, ενώ αν θέλεις να έχεις και σταθεροποίηση, τότε θα πρέπει να βολευτείς με 1440p στα 50fps. Επίσης υπάρχει δυνατότητα slow motion στα 120fps, αλλά μόνο για 1080p.

Η μπαταρία της Go 3 είναι βελτιωμένη (σε σχέση με τη Go 2) και φτάνει τα 45 λεπτά, ενώ με επαναφόρτιση από το Action Pod, μπορείς να φτάσεις τα 173 λεπτά. Προφανώς εξαρτάται και από τη χρήση και την ανάλυση, αλλά αυτό είναι το άνω όριο.

Τέλος να αναφέρουμε πως η Go 3 είναι αδιάβροχη. Η κάμερα αντέχει έως τα 5 μέτρα βάθος, κάτι που σημαίνει πως μπορείς άνετα να την πάρεις μαζί σου για μπάνιο. Προφανώς, το Action Pod δεν είναι, όμως, αδιάβροχο αλλά μπορεί να αντέξει λίγες πιτσιλιές ή λίγη βροχή. Σίγουρα όμως δε θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να το βουτήξεις σε νερό.

Τελικά, αξίζει; Μονολεκτικά, αν δεν έχεις ήδη action cam και θέλεις κάτι μικρό και πολύ βολικό, ναι. Είναι εύκολη στη χρήση και απλά βγάζεις βίντεο με το πάτημα ενός πλήκτρου. Βέβαια, αν θέλεις την απόλυτη action cam για να την πάρεις στα βουνά, στα λαγγάδια, στις σπηλιές, στα βάθη των θαλασσών, και στα ύψη των όρεων, τότε μάλλον θέλεις GoPro. Αλλά για… λιγότερο extreme καταστάσεις, η Go 3 μάλλον θα σε βολέψει!

Εάν ενδιαφέρεσαι μπορείς να την βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ!