80
COSMOTE Tips

Η Nuwa παρουσιάζει το πιο έξυπνο στυλό στον πλανήτη!

Η Nuwa παρουσιάζει το πιο έξυπνο στυλό στον πλανήτη!
Η Nuwa ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει το πιο προηγμένο στυλό στον κόσμο που ψηφιοποιεί τη γραφή!

Η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο είναι μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, και ακόμη βρίσκεται εν εξελίξει. Ο λόγος είναι απλός: δε ζούμε σε ένα ψηφιακό σύμπαν! Οι άνθρωποι υπάρχουμε και λειτουργούμε στον πραγματικό κόσμο, χρησιμοποιούμε πράγματα φτιαγμένα από ύλη και όχι από bits και bytes, και μάλιστα μας αρέσει να χρησιμοποιούμε υλικά, αναλογικά, εργαλεία. Όσο κι αν πλέον όλοι έχουμε ένα smartphone στην τσέπη και ένα laptop στην τσάντα, όσο κι αν καθημερινά επικοινωνούμε μέσω internet, ο υλικός κόσμος είναι αυτός στον οποίο ζούμε – και πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν ένα απλό στυλό και σημειωματάριο από οποιοδήποτε tablet ή smartphone.

Όσον αφορά τη γραφή και τις σημειώσεις, είναι ένα πράγμα το οποίο ακόμη παραμένει εκτός ψηφιακής πραγματικότητας για πολλούς, ενώ πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που, έστω κι αν χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία τύπου Notes, θα προτιμούσαν να το κάνουν σε ένα κομμάτι χαρτί με ένα μολύβι. Και παρά την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας σπάνια βλέπεις κάποιον που να κρατά σημειώσεις σε tablet ή smartphone με το δάχτυλο ή ψηφιακή γραφίδα.

Αυτό ακριβώς είναι το κενό που φιλοδοξεί να καλύψει η εταιρεία Nuwa, η οποία – όπως ισχυρίζεται – σχεδίασε το πιο προηγμένο στυλό στον κόσμο. Βλέποντάς το, θυμόμαστε πως, κατά καιρούς, έχουμε δει διάφορες εταιρείες να κάνουν ακριβώς τον ίδιο ισχυρισμό. Έτσι πρόχειρα μας έρχονται στο μυαλό οι remarkable, Rocketbook, Moleskine, και διάφορες άλλες εταιρείες που, κατά καιρούς, είχαν εφεύρει σημειωματάρια ή στυλό ή ακόμη και συστήματα ανίχνευσης για να ψηφιοποιούν σημειώσεις. Άλλα τα κατάφεραν μέχρις ενός σημείου, άλλα όχι. Η Nuwa, όμως, έχει ένα πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων: το ότι δεν σε βάζει να χρησιμοποιείς “ειδικά” αναλώσιμα, πέρα από το ίδιο το στυλό της. Με απλά λόγια, δουλεύει πάνω σε οποιοδήποτε σημειωματάριο ή χαρτί, επιτρέποντάς σου να διαλέξεις αυτό που προτιμάς!

Για όσους ακόμη προτιμούν να γράφουν στο αγαπημένο τους σημειωματάριο ή τετράδιο, η Nuwa έχει δημιουργήσει το απόλυτο αξεσουάρ: ένα στυλό εφοδιασμένο με την απαιτούμενη τεχνολογία ώστε να ανιχνεύει την κίνηση του στυλό πάνω στο χαρτί, αλλά και να αποκρυπτογραφεί τις κινήσεις μετατρέποντάς τες σε κείμενο – ή και απλές ζωγραφιές – και να περνά τα δεδομένα στο αντίστοιχο app στο smartphone του χρήστη. Από εκεί, τα ψηφιακά πλέον δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα για τα περαιτέρω.

Η λεπτομέρεια αυτή είναι και η κυριότερη διαφορά του Nuwa έναντι των ανταγωνιστών του: δεν απαιτεί από τον χρήστη να αγοράζει ειδικό χαρτί, όπως αυτό ισχύει για τις Moleskine, Neo, Livescribe, ούτε να γράφει πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια όπως όλα τα tablets με stylus, ούτε καν να χρησιμοποιεί χαρτί συγκεκριμένου μεγέθους πάνω σε κάποια ειδική επιφάνεια, όπως άλλες λύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι το ίδιο το στυλό – κι αυτό είναι η μοναδική παραχώρηση.

Το Nuwa λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και χρησιμοποιεί τρεις κάμερες για να καταγράφει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάσουν τις εικόνες από τις τρεις κάμερες και να τις μετατρέψουν σε ψηφιακό κείμενο, αλλά τα κατάφεραν. Τώρα, αν αναρωτιέσαι πώς μια νέα εταιρεία κατάφερε και βρήκε τους απαραίτητους πόρους για να αναπτύξει αυτό το σύστημα, η Nuwa έχει έναν μυστικό χρηματοδότη / επενδυτή, του οποίου το όνομα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που λένε οι ίδιοι είναι πως πρόκειται για μια μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, η οποία «ενδιαφέρεται στο να δοκιμάσει την αγορά των ψηφιακών εφαρμογών, για να καλύψει ανάγκες που ακόμη δεν έχουν καλυφθεί». Με την ενοποίηση του απλού στυλό με την ψηφιακή τεχνολογία, η Nuwa θέλει να γίνει το de facto standard για αυτή την ανάγκη. Θα τα καταφέρει; Θα το μάθουμε σε λίγα χρόνια.