8
Ψυχαγωγία

Η έξυπνη κιθάρα έχει όλα όσα χρειάζεσαι

Η έξυπνη κιθάρα έχει όλα όσα χρειάζεσαι
Η Natasha Smart Guitar, διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη, κάρτα ήχου, ηχητικά εφέ, καθώς και ρύθμιση εξισορρόπησης προενισχυτή/μετα-fader και app. Η Νατάσα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του κιθαρίστα.

Για όλους τους κιθαρίστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ή έστω ηλεκτροακουστική κιθάρα, ένα από τα προβλήματα είναι το καλώδιο. Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2023, μπορεί η τεχνολογία να έχει προχωρήσει και να έχουμε ασύρματο Internet, ασύρματα ακουστικά, ασύρματα συστήματα φόρτισης, ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια, μέχρι και ασύρματες οθόνες, τα μουσικά όργανα παραμένουν δέσμια ενός καλωδίου ακόμη και σήμερα. Ή μήπως… μέχρι και σήμερα;

Η κινέζικη εταιρεία Natasha Guitars έρχεται να φέρει τον όρο smart και στις κιθάρες, δημιουργώντας ένα μοντέλο, τη Natasha Smart Guitar, με άκρως φουτουριστική σχεδίαση αλλά και πολλές έξυπνες λειτουργίες. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της Natasha Smart Guitar, όμως, είναι η τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης δεδομένων! Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα Kickstarter campaign, το οποίο ήδη μετρά πάνω από 100 backers και τρέχει και αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, η τιμή μίας κιθάρας είναι στα 500 δολάρια, ενώ υπάρχει και πακέτο τριών κιθάρων με την τιμή να πέφτει στα 433 δολάρια!

Αλλά καλύτερα να δούμε τα χαρακτηριστικά της έξυπνης κιθάρας, γιατί ίσως να αναρωτιέσαι ακόμη γιατί να δώσεις τόσα χρήματα. Ξεκινάμε με αυτό που ήδη είπαμε: η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης των δεδομένων του ήχου, η οποία λειτουργεί με κορυφαία ποιότητα ήχου σε απόσταση έως και 20 μέτρων, ενώ με μειωμένη ποιότητα έως και 50 μέτρων από τον δέκτη που περιλαμβάνεται στο πακέτο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δελεάσει πολλούς κιθαρίστες, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να παίξουν κιθάρα χωρίς να σκοντάφτουν συνεχώς στο καλώδιο ή να το πατάνε. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Στο εσωτερικό της κιθάρας βρίσκεται ένα αυτόματο σύστημα κουρδίσματος, μια “κάρτα ήχου”, σύστημα πολυεφέ, προενισχυτής, post-fader, και σύστημα ελέγχου με προεπιλογείς. Όλα αυτά βασίζονται στο τσιπ NTMAXchip, το οποίο φροντίζει για τις λειτουργίες. Παράλληλα, ο έλεγχος της κιθάρας μπορεί να γίνει και μέσω app στο κινητό!

Η ίδια η σχεδίαση της κιθάρας είναι άκρως φουτουριστική, με το κυρίως σώμα να είναι ιδιαίτερα λεπτό, ενώ ολοκληρώνεται με αφαιρούμενα πλαϊνά, για εύκολη μεταφορά. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι δυνατή και η σύνδεση της κιθάρας με smartphone ή κανονικό υπολογιστή, μέσω θύρας USB type C. Αλλά έτσι γίνεται και η φόρτιση, μιας και η κιθάρα διαθέτει μπαταρία 2000mAh, γιατί είπαμε… είναι ασύρματη!

Στην ταστιέρα της Natasha βρίσκουμε και μια εικαστική παρέμβαση: οι “τελείες” είναι εμπνευσμένες από το ηλιακό σύστημα, και η κάθε μία απεικονίζει έναν πλανήτη! Έτσι βρίσκουμε πλανήτη στις θέσεις 1, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 15, 17, ενώ το ηχείο αντιστοιχεί σε μια μαύρη τρύπα!

Η έξυπνη κιθάρα διαθέτει τόσες λειτουργίες ώστε να είναι χρήσιμη και σε επαγγελματίες κιθαρίστες, ενώ είναι πολύτιμη σε ερασιτέχνες και όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κιθάρα.

Η Natasha Smart Guitar έχει ήδη ξεκινήσει να πωλείται μέσω του Kickstarter, επομένως δεν θα χρειαστεί να περιμένεις, αν σε ενδιαφέρει. Λοιπόν, αν είσαι κιθαρίστας και πάντα σε ενοχλούσε αυτό το καλώδιο για να συνδέσεις την κιθάρα σου με τον ενισχυτή, τώρα μπορείς να απαλλαγείς από αυτό, απολαμβάνοντας και όλα τα άλλα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας!