11
Ταξίδια και αναψυχή

Flighty: Ένα must have app για αεροπορικά ταξίδια

Flighty: Ένα must have app για αεροπορικά ταξίδια
Εάν πρόκειται να ταξιδέψεις σύντομα και είσαι κάτοχος iPhone, οι ειδοποιήσεις του Flighty σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το καθιστούν απαραίτητο.

Ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο; Έχεις iPhone; Τότε μάλλον θα πρέπει να έχεις και Flighty! Ίσως το καλύτερο app για όσους ταξιδεύουν τακτικά, αλλά και για όσους γενικά ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: αντί να περιμένεις να ενημερωθείς από πίνακες ανακοινώσεων, αεροσυνοδούς, ή φροντιστές εδάφους, μαθαίνεις τα πάντα από το iPhone με μια ματιά!

Το Flighty είναι ένα app το οποίο παίρνει δεδομένα για την πτήση σου από επίσημες πηγές, αλλά τα συνδυάζει και με άλλες πηγές πληροφοριών, για να σου παρέχει ταχύτατα τις πληροφορίες που πρέπει να έχεις. Για παράδειγμα, σε ενημερώνει για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο σου, ώρες προτού επιβιβαστείς! Θα πεις, τι με νοιάζει πού είναι το αεροπλάνο 5 ώρες πριν τη δική μου πτήση; Ας είναι και στο… Βλαδιβοστόκ. Κι όμως, σε νοιάζει, απλά γιατί αν το αεροπλάνο που πρόκειται να εκτελέσει τη δική σου πτήση είναι όντως στο Βλαδιβοστόκ, τότε κατά πάσα πιθανότητα η πτήση σου θα καθυστερήσει! Ομοίως και αν είναι σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο αλλά έχει καθυστέρηση λόγω βλάβης. Όλα αυτά, το Flighty τα συνυπολογίζει και σε ενημερώνει, για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Παράλληλα, το Flighty θα σου δίνει updates για το αν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο δικό σου αεροδρόμιο, αν έχει φτάσει στην πύλη και αποβιβάζει επιβάτες, καθώς και πόση ώρα αναμένεται να χρειαστεί μέχρι να είναι έτοιμο για την επόμενη πτήση, δηλαδή τη δική σου. Όταν έρθει η ώρα, θα σου δείξει σε ποια πύλη να πας, καθώς και πόση ώρα έχεις μέχρι να ξεκινήσει η επιβίβαση.

Αλλά ακόμη και εντός του αεροπλάνου, το Flighty παίρνει δεδομένα από τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, μέχρι και το σχέδιο πτήσης που έχει υποβάλλει ο πιλότος! Έτσι, ακόμη κι αν το αεροπλάνο δεν έχει Wi-Fi, μπορεί να υπολογίσει χοντρικά το πού βρίσκεσαι, πόση ώρα ακόμη θα κρατήσει η πτήση, πότε αναμένεται να προσγειωθεί το αεροπλάνο, και πολλά άλλα! Το Flighty έχει δεδομένα ακόμη και για το πότε θα περιμένεις τις αποσκευές σου.

Ειδικά για το iPhone, οι developers του Flighty χρησιμοποιούν κατά κόρον τα τελευταία χαρακτηριστικά των συσκευών της Apple, όπως το Dynamic Island και το Always-On Display, παρέχοντάς σου τις βασικές πληροφορίες συνεχώς. Μάλιστα, μπορείς να μοιραστείς και πληροφορίες με άλλα μέλη της οικογένειάς σου ή με κάποιον φίλο που πιθανώς θα έρθει να σε μαζέψει από το αεροδρόμιο, ακόμη και να του επιτρέψεις να παρακολουθεί την πτήση σου συνεχώς!

Το Flighty έχει και έκδοση Pro με πολύ περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα, αλλά και δυνατότητες. Αν ταξιδεύεις συχνά, αξίζει. Αλλά ακόμη και για ένα ταξίδι, υπάρχει μηνιαία συνδρομή της έκδοσης Pro, η οποία θα σου επιτρέψει να έχεις όλα τα δεδομένα χωρίς να πληρώνεις ετήσιες συνδρομές χωρίς λόγο.