4
Υγεία & Fitness

Fitness wearables και gadgets για το 2023

Fitness wearables και gadgets για το 2023
Τα καλύτερα gadgets και τα νέα wearables για το 2023 είναι ακόμη πιο ικανά και ακόμη πιο μικρά! Η τεχνολογία φέρνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες για να γυμνάζεσαι με ασφάλεια!

Στις μέρες μας, η γυμναστική είναι πιο σημαντική από ποτέ. Τώρα όμως, σε αντίθεση με το παρελθόν, είναι πάρα πολύ εύκολο να έχεις καλή εικόνα του σώματός σου μέσω των εργαλείων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Τα wearables έχουν αποκτήσει τρομερές δυνατότητες καταγραφής σωματικών λειτουργιών, ενώ πολλές εξ αυτών είναι ενσωματωμένες μέχρι και στα smartwatches. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες συσκευές, εστιασμένες στον αθλητισμό και τη γυμναστική, για όσους δεν θέλουν να ενοχλούνται από ειδοποιήσεις και κλήσεις κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Η τεχνολογία έχει επιτρέψει σε πολλούς, όμως, να κατασκευάσουν και συσκευές οι οποίες είναι εντελώς πρωτότυπες! Ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες!

Fitbit Charge 5

Τα Fitbit είναι γνωστά, αλλά το Fitbit Charge 5 είναι το πιο “γεμάτο” από τα μοντέλα. Διαθέτει τρομερή διάρκεια μπαταρίας, δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, είναι αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα, ενώ έχει πολύ καλή οθόνη! Παράλληλα, μπορεί να παρακολουθήσει πολλά είδη δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτει και GPS. Από απλά βάρη μέχρι και κολύμβηση, το Charge 5 μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Apple Watch Series 8

Η νέα γενιά του Apple Watch είναι ένα ικανότατο smartwatch αλλά ταυτόχρονα και ένα ικανότατο activity tracker για πολλές αθλητικές (και όχι μόνο) δραστηριότητες. Μπορεί να πάρει ηλεκτροκαρδιογράφημα, διαθέτει GPS, αυτόματη ανίχνευση εκγύμνασης, μπορεί να εντοπίσει ασυνήθιστους χτύπους της καρδιάς, παρακολουθεί τα επίπεδα οξυγόνωσης στο αίμα, αλλά και τον ύπνο. Η Apple έχει δώσει μεγάλη βάση στις λειτουργίες υγείας και, σε συνδυασμό με το iPhone, αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο για κάθε αθλητή ή αθλούμενο.

Whoop 4.0

Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς το Whoop είναι ένα tracker χωρίς οθόνη! Μάλιστα, η εταιρεία διαθέτει διάφορα λουράκια για το χέρι, το μπράτσο, αλλά και το πόδι, ενώ στο site της βρίσκει κανείς μέχρι και εσώρουχα με ειδική υποδοχή για τη συσκευή! Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα ικανότατο tracker ειδικά σχεδιασμένο για αθλητές και όσους ασκούνται τακτικά και έντονα. Μπορεί να μετρήσει τους ρυθμούς της καρδιάς, τη θερμοκρασία του δέρματος, μέχρι και τον ύπνο. Όλα μεταφέρονται στο app και η βάση του είναι η μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία.

Nix Hydration Biosensor

Η σωστή λειτουργία του σώματος εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το νερό. Το Nix είναι μια συσκευή η οποία παρακολουθεί την εφίδρωση και αναλύει τον ιδρώτα σου για να σου δώσει πληροφορίες για το πόσα υγρά πρέπει να πιείς μετά τη γυμναστική, αλλά και τι είδους υγρά είναι αυτά που απαιτεί το σώμα σου για βέλτιστη αποθεραπεία! Συνεργάζεται τόσο με smartwatches όσο και smartphones για να μεταφέρει τις πληροφορίες. Απαραίτητο για όσους αθλούνται για πάνω από 45 λεπτά.

Hakii Mix

Ψάχνεις τα ιδανικά ακουστικά για τη γυμναστική σου; Το Hakii Mix είναι η απάντηση. Πρόκειται για ένα headband το οποίο σου επιτρέπει να ακούς μουσική χωρίς να χάνεις την επαφή με το περιβάλλον, ενώ διαθέτει ειδικούς αλγόριθμους ώστε η ποιότητα του ήχου να παραμένει υψηλή, παρά το γεγονός πως τα ακουστικά δεν βρίσκονται μέσα ή πάνω από το αυτί σου.

Hyperice Venom

Η αποκατάσταση μετά την γυμναστική είναι θεμελιώδους σημασίας. Το Venom είναι μια συσκευή η οποία θα θερμάνει και θα κάνει μασάζ στην περιοχή που επιθυμείς, για να μειώσει την φλεγμονή και να απαλύνει το πιάσιμο και τους πόνους. Το Venom δεν είναι μια συσκευή αλλά κατηγορία, με την εταιρεία να διαθέτει παραλλαγές για την πλάτη, τα πόδια, τους ώμους, ενώ έχει και φορητή έκδοση, το Venom Go. Η τεχνολογία HyperHeat παρέχει την απαραίτητη θέρμανση, ενώ είναι κατάλληλη τόσο για αθλητές όσο και για ερασιτέχνες.

Kineon The MOVE+

Σε ένα άλλο επίπεδο, το Move είναι σχεδιασμένο για πόνους σε κλειδώσεις. Η πατενταρισμένη του τεχνολογία ερυθρού φωτός μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα και να μειώσει τους πόνους των αρθρώσεων, τις φλεγμονές και την δυσφορία. Εντός 5 λεπτών χρήσης, βελτιώνει την αιμάτωση και προωθεί την κινητικότητα της κλείδωσης.

Evie Smart Ring

Επιστρέφοντας στο tracking, για όσους δεν θέλουν λουράκια, το Evie Smart Ring είναι ικανό να κάνει όλα όσα ένα tracker, αλλά σε μικρότερη έκδοση, ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες. Μπορεί να καταγράψει πληροφορίες υγείας, εκγύμνασης, ύπνου, ενώ και η παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου το κάνει ιδανικό για να ξέρεις πότε θα σπρώξεις το σώμα σου στα άκρα!

Βρείτε τα καλύτερα activity trackers στον ΓΕΡΜΑΝΟ.