16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

ChouBox: Η απόλυτη έξυπνη τουαλέτα για… γάτες

ChouBox: Η απόλυτη έξυπνη τουαλέτα για… γάτες
Το ChouBox είναι μια έξυπνη τουαλέτα για γάτες που έχει κατασκευαστεί με την ιδέα ότι η φροντίδα της γάτας σας πρέπει να είναι εύκολη. Συλλέγει και αποθηκεύει αυτόματα τα απορρίμματα της γάτας σας, καθαρά και χωρίς μυρωδιές.

Αυτό το άρθρο αφορά αποκλειστικά τους λάτρεις των γατών. Ειδικότερα, όσους έχουν γάτα ή γάτες στο σπίτι τους. Όλοι όσοι έχουμε γάτες στο σπίτι, γνωρίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα λατρεμένα μας τετράποδα, όταν βρίσκονται κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι: η τουαλέτα. Οι γάτες είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές με την καθαριότητά τους, περνούν ώρες πλένοντας το τρίχωμά τους, δεν ακουμπούν οτιδήποτε θεωρούν βρώμικο, ενώ μέχρι και με το νερό έχουν μεγάλο θέμα, διότι… θεωρούν πως τους χαλάει την καθαριότητα! Ακόμη περισσότερο, τόσο η αφόδευση όσο και η ούρηση γίνονται σε αυστηρά επιλεγμένα μέρη, στα οποία θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει καθαρό χώμα, ώστε να σκάψουν και να κρύψουν τα όποια… πειστήρια του εγκλήματος. Και εδώ μπαίνει το πρόβλημα.

Μέσα σε ένα οποιοδήποτε σπίτι, μέσα σε πόλη και πολύ περισσότερο σε διαμέρισμα, οι γάτες δεν βρίσκουν αυτό το κατάλληλο μέρος για να κάνουν την ανάγκη τους. Η τυπική λύση είναι η γνωστή άμμος την οποία οι περισσότεροι βάζουν σε κάποιο κουτί, σε μέρος που δεν ενοχλεί, γιατί οι γατούλες, όπως όλοι μας, θέλουν να μην τις βλέπουν, αν είναι δυνατόν. Βέβαια, θα πρέπει να καθαρίζεις τακτικά την άμμο, γιατί είπαμε, οι γάτες θέλουν καθαριότητα, αλλά και γιατί, αργά ή γρήγορα, η άμμος θα αρχίσει να μυρίζει ακόμη και σε εμάς.

Όλα αυτά έρχεται να τα καλύψει μια νέα εφεύρεση, το ChouBox, το οποίο είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί για την τουαλέτα των γατών! Το όνομά του προκύπτει από την κινέζικη λέξη chou η οποία φέρει την έννοια της άσχημης μυρωδιάς!

Οι σχεδιαστές του ChouBox είχαν ως στόχο να εξαλείψουν τα προβλήματα της γατίσιας τουαλέτας, αλλά και να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες γατιών με τον καθαρισμό. Η συσκευή είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να κοσκινίζει την άμμο και να αφαιρεί όλα τα συσσωματώματα τα οποία προκύπτουν τόσο από ούρα όσο και από περιττώματα. Όλα τα απορρίμματα μεταφέρονται αυτομάτως σε ειδικό δοχείο που σφραγίζει, το οποίο διαθέτει υπεριώδες φως αλλά και γεννήτρια όζοντος, έτσι ώστε να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηριδίων και άλλων μικροοργανισμών. Παράλληλα, ο χώρος της τουαλέτας είναι αρκετά μεγάλος έτσι ώστε να χωράει ακόμη και τις πιο μεγαλόσωμες ράτσες.

Ένα πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να φοβίσει τη γάτα και να αχρηστεύσει τη συσκευή είναι η ενεργοποίηση του καθαρισμού ενόσω η γάτα είναι μέσα (ή κοντά). Το ChouBox έχει αισθητήρες βάρους αλλά και υπέρυθρων, έτσι ώστε να ανιχνεύει αν η γάτα είναι κοντά ή μέσα (προφανώς) και να μην ενεργοποιείται. Ταυτοχρόνως, ο μηχανισμός καθαρισμού είναι τόσο αθόρυβος, ώστε να μην φοβίζει τα λατρεμένα σου αιλουροειδή.

Περισσότερες πληροφορίες για το ChouBox μπορείς να βρεις στο site της Choueer, της εταιρείας που το κατασκευάζει, αλλά και στη σελίδα του Indiegogo, στην πλατφόρμα του οποίου έχουν ανεβάσει το ChouBox για χρηματοδότηση από τους ενδιαφερόμενους – και στην οποία έχουν υπερκαλύψει τον στόχο τους κατά… 250%! Αν είσαι κι εσύ ευτυχής κάτοχος γάτας, το ChouBox μπορεί να σου λύσει τα χέρια!