Οι smart TVs είναι, πλέον, ο κανόνας. Δύσκολα θα βρεις τηλεόραση, ακόμη και πάμφθηνη, η οποία να μην έχει κάποιου είδους εξυπνάδα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως θα πρέπει να πετάξεις την παλιά τηλεόρασή σου για να πάρεις smart TV. Είναι πολύ εύκολο απλά να προσθέσεις στην υφιστάμενη «χαζή» τηλεόρασή σου εξυπνάδα, βάζοντας ένα TV box. Και τι καλύτερο από ένα Android TV box!
Θα μπορούσες να σκεφτείς, γιατί να μην συνδέσω απλά το παλιό μου laptop και να κάνω την ίδια δουλειά; Γιατί, απλά, τα Windows δεν είναι φτιαγμένα για τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις εξειδικευμένα προγράμματα για κάθε λειτουργία (πχ αναπαραγωγή ταινιών), ενώ το Android έχει ήδη τέτοια apps έτοιμα και διαθέσιμα! Για παράδειγμα, όλες οι υπηρεσίες streaming έχουν ήδη Android app, ενώ στα Windows – και σίγουρα θα έχεις παλαιότερη έκδοση από Windows 10 – θα πρέπει να το κάνεις μέσα από browser.
Android λοιπόν – απλό και σίγουρο.
1. Nvidia Shield Gaming Edition
Ίσως το καλύτερο TV box της αγοράς. Κάπως ακριβούτσικο, αλλά είναι ο βασιλιάς της αγοράς εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν την Nvidia να ετοιμάζει νέα μοντέλα σύντομα, το υφιστάμενο Shield διαθέτει το ισχυρότερο hardware της αγοράς με επεξεργαστή Tegra X1 και πανίσχυρη GPU, 3GB RAM, υποστήριξη αναπαραγωγής 4k HDR στα 60fps και ήχο Dolby Atmos. Ακόμη και αν η Nvidia κυκλοφορήσει ανανεωμένη έκδοση, ίσως είναι καλή ευκαιρία να πάρεις την τωρινή σε ακόμη καλύτερη τιμή!
2. Xiaomi Mi Box S
Αν το Shield σου πέφτει… βαρύ (οικονομικά), τότε η αντιπρόταση της Xiaomi θα σου έρθει κουτί. Το hardware που περιλαμβάνει είναι παραπάνω από ικανοποιητικό, υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα πρότυπα, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή και καλή GPU, 2GB RAM και αξιοσημείωτο είναι πως τρέχει Android TV, δηλαδή την ειδική έκδοση του Android για προβολή στην τηλεόραση. Η τιμή του, δε, που είναι το 1/3 της τιμής του Shield, δεν έχει αντίπαλο.
3. Beelink GT King
Εδώ έχουμε κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη θέση του ισχυρότερου, αν δεν υπήρχε το Shield με την εξωπραγματική GPU του. Εξαπύρηνος επεξεργαστής, ικανή GPU, 4GB RAM, 64GB δίσκος και 5GHz Wi-Fi είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Επίσης υποστηρίζει ανάλυση 4k και τρέχει Android 9… αλλά έκδοση tablet.
4. Tanix TX6
Ίσως το βρεις με παραλλαγές στο όνομα, ίσως ακόμη και ο επεξεργαστής του να σου φανεί… no-name (Allwinner H6), η πραγματικότητα είναι, όμως, πως το μηχανηματάκι είναι τίμιο. Μπορεί όλα αυτά να μη σου γεμίζουν το μάτι, η τιμή του όμως δεν θα σου αδειάσει την τσέπη! Μιλάμε για τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A53 και GPU Mali T720, 4GB RAM και 32GB δίσκο, ενώ υποστηρίζει και Miracast αλλά και Airplay.
5. Amazon Fire TV Stick 4k
Αν καταφέρεις να το βρεις σε διεθνή έκδοση ἤ το φέρεις από το εξωτερικό (μιας και δεν πωλείται επισήμως για Ελλάδα), το stick της Amazon είναι τέλειο – ειδικά αν θες να βλέπεις Amazon Prime. Τρέχει μεν Android, όμως η έκδοση της Amazon είναι τόσο τροποποιημένη που δε μπορείς να βάλεις apps από το Play Store, αλλά μόνο από το Amazon Appstore. Το μεγαλύτερό του προσόν είναι… η τιμή του. Και βέβαια το γεγονός πως συνεργάζεται άψογα με όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της Amazon.
Λοιπόν, εσύ θα μείνεις με την τηλεόρασή σου… χαζή; Βάλε ένα έξυπνο TV box και δες τι χάνεις τόσον καιρό!
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.