16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

«Έξυπνες» συνταγές

«Έξυπνες» συνταγές
Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά ψώνια. Αρκούν αυτά που έχεις στην κουζίνα, αρκεί να ξέρεις πώς να τα συνδυάσεις. Το cookthing σε βοηθάει.

Αν και εσύ ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τη μαγειρική, σίγουρα έχεις βρεθεί πολλές φορές στην ίδια κατάσταση: Ενώ έχεις τη διάθεση και την όρεξη να μαγειρέψεις, δεν έχεις προλάβει να πας για ψώνια και τώρα στέκεσαι μπροστά από το ψυγείο, κοιτώντας τα υλικά που διαθέτεις και αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να φτιάξεις. Το Cookthing είναι ό,τι χρειάζεσαι, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψεις κάτι πρωτότυπο και νόστιμο μόνο με τα υλικά που έχεις στο ντουλάπι και στο ψυγείο σου!

Ακόμα κι αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου, το Cookthing είναι τόσο εύκολο στη χρήση που θα μετατρέψει το βαρετό μαγείρεμα σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο να περάσεις την ώρα σου.

Αναζήτηση με βάση τα υλικά

Η διαδικασία είναι απλή: Αρχικά επιλέγεις το πιάτο που θέλεις να φτιάξεις, για παράδειγμα, μακαρόνια, κοτόπουλο, χοιρινό ή cookies. Στη συνέχεια, το Cookthing σου εμφανίζει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στη συνταγή που επέλεξες και εσύ καλείσαι να διαλέξεις από αυτά, όσα υλικά έχεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ένα ωραίο χαρακτηριστικό είναι ότι δίπλα σε κάθε συστατικό μπορείς να δεις το ποσοστό των πιθανών συνταγών που το χρησιμοποιούν!

Έπειτα, πατώντας το κουμπί «Find Recipes», το Cookthing φιλτράρει όσα έχεις επιλέξει και εμφανίζει αμέτρητες συνταγές από πολλά και διαφορετικά sites, οι οποίες έχουν ως βάση τα συστατικά που έχεις στη διάθεσή σου. Επίσης, σου προτείνει και ορισμένες συνταγές μαγειρικής που ίσως να χρειάζονται κάποια υλικά παραπάνω από αυτά που ήδη έχεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι επιλογές σου είναι απεριόριστες!

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο του site είναι η Αναζήτηση (Search). Πατώντας το, θα δεις τις κατηγορίες By Ingredient, Vegetarian, Vegan και Gluten Free. Εκεί μπορείς να ανακαλύψεις συνταγές ανάλογα με τα υλικά, για χορτοφάγους και χωρίς γλουτένη.

Επιπλέον, η σελίδα σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τις δικές σου συνταγές και να τις μοιραστείς με τους υπόλοιπους χρήστες, να δεις συνταγές άλλων χρηστών, να μαγειρέψεις κάτι αποκλειστικά και μόνο με τα συστατικά που έχεις μέσω του recipepuppy.com, ακόμα και να βρεις vegetarian, vegan ή gluten free συνταγές.

Εάν πατήσεις την επιλογή Tools > Daily Recipe Email και δώσεις το e-mail σου θα λαμβάνεις κάθε μέρα μια συνταγή της επιλογής σου, έχοντας επιλέξει αν θες τι σου αρέσει, τι όχι, καθώς και το είσαι χορτοφάγος, ή εάν επιθυμείς συνταγές χωρίς γλουτένη.

Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες του στυλ «δεν πρόλαβα ανοιχτό το supermarket και δεν έχω τι να φτιάξω», αφού με τη βοήθεια του Cookthing μπορείς να μαγειρέψεις πραγματικά το οτιδήποτε!

Για σένα όμως που στην κουζίνα είσαι… ανεπίδεκτος μαθήσεως, μην ξεχνάς ότι με το COSMOTE DEALS for YOU απολαμβάνεις super προσφορές σε μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων!