8
Ψυχαγωγία

Βαριέσαι; Δες τι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου για να περάσει η ώρα!

Βαριέσαι; Δες τι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου για να περάσει η ώρα!
Τα smartphones είναι ιδανικά για να "σκοτώσεις" λεπτά ή ώρες. Σου προτείνουμε μερικούς τρόπους για να ασχοληθείς κάνοντας διασκεδαστικά αλλά και χρήσιμα πράγματα.

Όλοι έχουμε βρεθεί στην περίπτωση που πρέπει να σκοτώσουμε λίγη (ή πολλή) ώρα. Συνήθως βρισκόμαστε κάπου έξω από το σπίτι, πολλές φορές σε δημόσιες υπηρεσίες, αναγκαζόμαστε να περιμένουμε κοιτώντας το… υπερπέραν, ή στην καλύτερη περίπτωση ακούγοντας μουσική από το ραδιόφωνο ή το Spotify. Τώρα όμως που έχουμε smartphones στις τσέπες και τις τσάντες μας, είναι πολύ εύκολο το να σκοτώσεις την ώρα με αυτό. Αλλά ακόμη κι αν δεν ξέρεις πώς να σκοτώσεις την ώρα, εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τι μπορείς να κάνεις με το κινητό για να περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβεις

Εξατομίκευση του smartphone

Όταν περιμένεις, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις πράγματα που βαριέσαι να κάνεις υπό κανονικές συνθήκες. Όπως το να αλλάξεις το wallpaper του smartphone, να δοκιμάσεις κάποιον άλλο launcher, να ψάξεις στο Play Store και να βρεις κάποιο εναλλακτικό ρολόι για το home screen, ακόμη και να ομαδοποιήσεις τα εικονίδια για να είσαι πιο οργανωμένος! Το Android έχει πολλές επιλογές, αλλά υπάρχουν και ακόμη περισσότερα apps για να ψάξεις και να βρεις τα καλύτερα. Δοκίμασε το επίσημο launcher της Microsoft [https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcher&hl=en_US], για μια διαφορετική οπτική επί του κινητού, ή και το Nova Launcher για μεγαλύτερες δυνατότητες!

Παίξε με το Google Assistant

Ο Assistant της Google έχει πολλές λειτουργίες, μπορεί να σου φτιάξει υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια, να προσθέσει ραντεβού στο ημερολόγιό σου, ακόμη και να ελέγξει συσκευές εξ αποστάσεως. Μπορείς όμως και να του ζητήσεις να σε ενημερώσει για διάφορα θέματα, όπως τις ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους προσεχώς, τις νέες κυκλοφορίες στο χώρο της μουσικής, αλλά και διάφορες ειδήσεις πάνω σε οποιοδήποτε θέμα!

Βασική συντήρηση

Το smartphone χρειάζεται κι αυτό συντήρηση, και μπορεί αυτή να είναι η ευκαιρία σου να κάνεις κάποιες βασικές από αυτές. Ξεκαθάρισε τα SMS που έχεις λάβει, σβήσε μηνύματα στο Viber ή στο WhatsApp τα οποία δεν χρειάζεται να υπάρχουν, ενώ μπορείς και να ξεκαθαρίσεις το mailbox σου στο Gmail ή στο Outlook. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Αυτοματισμοί

Τα smartphones σου επιτρέπουν να κάνεις πράγματα αυτομάτως, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια εργαλείων όπως το IFTTT [https://ifttt.com/] ή και το Google Home, μπορείς να βάλεις πχ το κλιματιστικό στο σπίτι σου να ανάβει μισή ώρα πριν σχολάσεις από τη δουλειά, ή τα (έξυπνα) φώτα στο σπίτι σου να ανάβουν μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Apps στο Play Store

Το Play Store περιέχει εκατομμύρια apps για κάθε δουλειά μπορείς να φανταστείς – και για κάμποσα που δεν είχες φανταστεί ποτέ. Αν μπεις στο app του Play, η Google θα σου προτείνει τα καλύτερα από αυτά, αλλά ψάχνοντας μπορείς να βρεις κρυμμένα διαμάντια που είναι χρήσιμα. Μπες και ψάξε για κάποια κατηγορία app που σε ενδιαφέρει και, ψάχνοντας, θα δεις πως βρίσκεις συνεχώς περισσότερα!

Μάθηση δια παντός

Η γνώση είναι δύναμη. Μπορείς να μάθεις νέα πράγματα μέσα από το κατάλληλο app, όπως για παράδειγμα μια νέα ξένη γλώσσα, ή ακόμη και θέματα όπως η ιστορία, τα μαθηματικά, η φυσική. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπως το Duolingo ή το Brilliant, για να συνεχίσεις να μαθαίνεις πράγματα!

Παίξε

Εκτός των apps, το Play Store είναι γεμάτο παιχνίδια. Βρες κάποιο που να σου κινεί το ενδιαφέρον και κατέβασέ το! Μπορείς να χάσεις πολλές ώρες από τη ζωή σου, παίζοντας κάποιο εθιστικό παιχνίδι. Εμείς θα προτείνουμε κάτι διασκεδαστικό μα και χρήσιμο, όπως το Euclidea που σε μαθαίνει βασική Ευκλείδεια γεωμετρία, ή το World Map Quiz, το οποίο σε μαθαίνει γεωγραφία!