8
Ψυχαγωγία

Άσε τα παιδιά να φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια, με 3D Printer!

Άσε τα παιδιά να φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια, με 3D Printer!
Το Toybox 3D printer είναι φτιαγμένο για παιδιά. Γιατί να αγοράζεις συνεχώς νέα παιχνίδια, όταν τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάζουν τα δικά τους;

Οι 3D printers είναι οι συσκευές που όλοι αναμένουν να φέρουν επανάσταση στην τρίτη βιομηχανική επανάσταση. Η μετάβαση από τη βιομηχανία και τη γραμμή παραγωγής σε ένα μοντέλο on-demand manufacturing είναι κάτι που όλοι οι ειδικοί έχουν προβλέψει. Αν και ακόμη δεν έχουμε δει αυτή την τεχνολογία στην πλήρη δυναμική της, το 3D printing είναι μια τεχνολογία η οποία είτε δοκιμάζεται είτε χρησιμοποιείται ήδη από σχεδόν όλες τις εταιρείες. Η λογική είναι απλή: αντί να υπάρχουν εργοστάσια τα οποία θα παράγουν χιλιάδες ή εκατομμύρια αντίτυπα κάποιου προϊόντος τα οποία μπορεί και να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ, μερικοί 3D printers θα μπορούν να κατασκευάσουν το ίδιο προϊόν, όταν (και εάν) αυτό ζητηθεί. Σκέψου, για παράδειγμα, ένα εργοστάσιο παπουτσιών. Αντί για ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει χιλιάδες παπούτσια διαφόρων μεγεθών, πολλά από τα οποία δεν θα πουληθούν ποτέ, θα μπορεί κανείς να πάει στο τοπικό κατάστημα της εταιρείας, να παραγγείλει τα παπούτσια που θέλει – και μάλιστα εντελώς εξατομικευμένα μετά από μετρήσεις των ποδιών του – και μετά από λίγη ώρα, αφού το κατάστημα έχει βάλει 3D printers να τα κατασκευάσουν επί τόπου, να παραλάβει ακριβώς αυτό που ήθελε. Η αρχή σε αυτό έχει ήδη γίνει από διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών από τις πιο γνωστές!

Η ίδια λογική μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλούς τομείς της βιομηχανίας και της παραγωγής. Ήδη υπάρχουν εταιρείες που δοκιμάζουν το 3D printing σε διάφορες υλοποιήσεις, από παπούτσια μέχρι ολόκληρα κτήρια και… πυραύλους για το διάστημα! Αν και υπάρχουν περιορισμοί, το 3D printing επιτρέπει την κατασκευή αντικειμένων τα οποία θα ήταν αδύνατον να κατασκευαστούν με συμβατικές μεθόδους όπως η χύτευση ή η επεξεργασία μέσω CNC. Ήδη υπάρχουν εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν εξαρτήματα για κινητήρες αυτοκινήτων, ενώ και στη Formula-1 οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κατά κόρον το 3D printing, κάτι που τους επιτρέπει να κατασκευάζουν εξαρτήματα και να κάνουν βελτιώσεις χωρίς να πρέπει να περιμένουν εβδομάδες για την κατασκευή τους από εξειδικευμένα εργαστήρια. Αλλά η τεχνολογία αυτή, όσο διαδίδεται και βελτιώνεται, έχει γίνει πολύ προσιτή και η τιμή ενός απλού 3D printer πλαστικού είναι αντίστοιχη ενός εκτυπωτή laser (χαρτιού)!

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του 3D printing, το οποίο ήδη κάνει τεράστια διαφορά, είναι το γεγονός πως τα σχέδια για τα διάφορα αντικείμενα μπορούν να διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή και, αν το θέλει ο σχεδιαστής, δωρεάν! Ήδη υπάρχουν “βιβλιοθήκες” αντικειμένων τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από 3D printers, οι οποίες είναι ανοικτές σε όλο τον κόσμο (πχ Thingverse). Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το σχέδιο που τον ενδιαφέρει, ίσως να κάνει και αλλαγές αν το επιθυμεί, και να το κατασκευάσει σε κάποιον 3D printer, είτε δικόν του είτε σε κάποιο τοπικό κατάστημα!

Αυτή ακριβώς είναι και η λογική πίσω από το Toybox 3D printer, έναν 3D printer ο οποίος έρχεται με συγκεκριμένη στόχευση, αυτή των παιδικών παιχνιδιών! Ο εκτυπωτής αυτός έρχεται έτοιμος για χρήση χωρίς να απαιτεί συναρμολόγηση, ενώ το app που τον συνοδεύει έχει έτοιμα πάρα πολλά τρισδιάστατα μοντέλα από γνωστούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων από γνωστές εταιρείες όπως η Warner Bros., η Hanna-Barbera, τα Looney Tunes, η DC Comics, το Cartoon Network και πολλά άλλα. Το Toybox είναι ιδανικό για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, μιας και μπορείς να κάνεις την αρχή απλά κατασκευάζοντας έτοιμα μοντέλα και χαρακτήρες, ενώ η ίδια η διαδικασία της κατασκευής είναι εντυπωσιακή! Παράλληλα, μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών και να κάνει την αρχή στην τεχνολογία και τις επιστήμες. Αργότερα θα μπορέσεις να βάλεις τα παιδιά να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια και να τα δουν να παίρνουν υλική υπόσταση. Αλλά το Toybox εξακολουθεί και είναι ένας κανονικός 3D printer, επομένως μπορείς να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ό,τι άλλο επιθυμείς με αυτόν, και όχι μόνο παιχνίδια!

Δες πώς λειτουργεί το Toybox στο παρακάτω βίντεο: