7
Τεχνολογία

Χάρτινες επαγγελματικές κάρτες τέλος

Χάρτινες επαγγελματικές κάρτες τέλος
Αντί να ψάχνεις στη στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες σου για να βρεις κάποιο όνομα ή τηλέφωνο, μετάτρεψέ τες όλες σε ψηφιακές. Δες πώς θα το κάνεις και ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσεις.

Χρησιμοποιείς ακόμη επαγγελματικές κάρτες; Όλο και κάποιος επαγγελματίας σου… φορτώνει και από μια ακόμη, για να βάλεις στην καρτοθήκη σου στην καλύτερη περίπτωση, ή να την ξεχάσεις σε κάποια τσέπη, τσάντα, ή συρτάρι στη χειρότερη.

Αν ταυτίζεσαι με αυτό που μόλις περιγράψαμε και πολύ θα ήθελες να βρεις έναν τρόπο να έχεις κάτι καλύτερο από τα γνωστά ντοσιέ με τις πλαστικές θηκούλες με άπειρες κάρτες, τότε σου έχουμε ένα ευχάριστο νέο.

Το εν λόγω νέο ονομάζεται ClusterCards και είναι app για συσκευές Apple (iPhone και iPad). Πρόκειται για ένα app το οποίο κάνει το προφανές: αρχειοθετεί τις κάρτες με τον πιο έξυπνο τρόπο. Το μόνο που απαιτεί από εσένα είναι να βγάλεις μια φωτογραφία την κάθε κάρτα και αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η σάρωση της φωτογραφίας της κάρτας, η ψηφιοποίηση του κειμένου και η αυτόματη αναγνώριση και αρχειοθέτηση του ονόματος, των τηλεφώνων, των e-mails και όλων των άλλων πληροφοριών που τυχόν περιλαμβάνει η κάθε κάρτα. Μάλιστα, μπορεί να περάσει τις πληροφορίες που θες και στις επαφές σου ή να συνδέσει κάποια κάρτα με την αντίστοιχη επαφή στο κινητό σου, ενώ σου επιτρέπει ακόμη και να καλέσεις τον αριθμό του τηλεφώνου απ’ ευθείας. Παράλληλα μπορεί να εξάγει μία ή περισσότερες κάρτες υπό μορφήν VCard/VCF για εύκολη μεταφορά.

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά ίσως σκέφτεσαι πως είναι μεγάλη ταλαιπωρία να περάσεις όλες τις κάρτες που έχεις μαζέψει. Ακόμη και για αυτή την περίπτωση, το ClusterCards έχει προβλέψει: σου επιτρέπει να φωτογραφίσεις πολλές κάρτες μαζί και αυτό αναλαμβάνει να τις ξεχωρίσει και να τις αρχειοθετήσει μία προς μία!

Η βασική έκδοση του ClusterCards είναι εντελώς δωρεάν, αλλά κάποιες από τις πιο προχωρημένες του λειτουργίες απαιτούν μια μικρή συνδρομή για να ενεργοποιηθούν.

Εάν είσαι επαγγελματίας και η παραπάνω εφαρμογή που περιγράψαμε θα σου λύσει τα χέρια, τότε ίσως χρειάζεται να αναβαθμίσεις και το iPhone σου. Μια επίσκεψη στην COSMOTE και σε ένα κατάστημα Γερμανός είναι επιβεβλημένη.