11
Ταξίδια και αναψυχή

Φτιάξε δημόσιες λίστες με αξιοθέατα από όλο τον κόσμο

Φτιάξε δημόσιες λίστες με αξιοθέατα από όλο τον κόσμο
Οι τοπικοί οδηγοί σε όλο τον κόσμο δημιουργούν υπέροχες λίστες στους χάρτες Google από τα εμβληματικά θέατρα στο Μπουένος Άιρες έως τα καλύτερα καφέ στην Αθήνα. Σε αυτό το άρθρο σου δείχνουμε πώς να φτιάξεις τις δικές σου λίστες για τα αγαπημένα σου μέρη και να τα μοιραστείς με τον κόσμο.

Είχες φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσες να «ταξιδέψεις» από την Αθήνα στο Taj Mahal και από τους μαγευτικούς δρόμους της Βιέννης στο ιστορικό Machu Picchu μέσα σε λίγα… κλικ;

Μία από τις πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις της υπηρεσίας Google Maps είναι η δυνατότητα να δημιουργήσεις λίστες με τοποθεσίες (που έχεις επισκεφθεί ή επιθυμείς να επισκεφθείς) και να τις μοιραστείς εύκολα με τους φίλους σου μέσω social media, sms ή email.

Όλοι οι χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τοπικοί Οδηγοί» έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν προτεινόμενες λίστες για όλους τους ενδιαφερόμενους. Έτσι, χωρίς κόπο και ιδιαίτερη έρευνα μπορείς πριν από κάθε ταξίδι σου να τσεκάρεις τα καλύτερα καφέ της πόλης που θα επισκεφθείς, μέρη για να γευματίσεις, αξιοθέατα που αξίζουν την προσοχή σου κ.λπ. Γιατί όχι λοιπόν να μην φτιάξεις και εσύ τη δική σου λίστα, ώστε να προτείνεις στους φίλους σου αγαπημένες τοποθεσίες;

Αξιολόγησε και βαθμολόγησε ένα μέρος που επισκέφτηκες, δώσε συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με το τι θα συνιστούσες ή θα απέφευγες και πρόσθεσε φωτογραφίες ώστε να δώσεις μια καλύτερη εικόνα της τοποθεσίας σου. Εκτός του ότι μπορείς να βάλεις στον χάρτη νέα και αχαρτογράφητα μέρη, για να διευκολύνεις άλλους χρήστες να τα ανακαλύψουν, μπορείς να επεξεργαστείς τα ήδη υπάρχοντα, προσθέτοντας χρήσιμες πληροφορίες (διευθύνσεις, τηλέφωνα κτλ.)

Βήμα προς βήμα

Για να φτιάξεις μια λίστα αρκεί να μπεις στην εφαρμογή Google maps, με το Google account σου, να επιλέξεις την τοποθεσία που επιθυμείς και στη συνέχεια το εικονίδιο «Save». Από εκεί θα σου δοθεί η επιλογή αποθήκευσης στα «Favorites» ή στα «Want to Go» ή να ονομάσεις μια λίστα όπως επιθυμείς.

Για να βρεις αργότερα τις λίστες, άνοιξε το πλαϊνό μενού και επίλεξε από το υπομενού «Your Places» την καρτέλα «Saved». Αν θες να μοιραστείς τις αποθηκευμένες λίστες με τους φίλους σου, τότε πάτησε στο κουμπί «share» για να λάβεις ένα link που μπορείς να στείλεις μέσω e-mail στις επαφές σου. Όσοι λάβουν το link, θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη δραστηριότητά σου και να ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεις τη λίστα σου.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη εκτός από mobile συσκευές και σε PC.

Και για σένα που θέλεις να έχεις άφθονα MB για να βλέπεις live τις λίστες σου στο Google maps ή να δημιουργείς νέες on the go, όπου και αν είσαι, δες εδώ όλα τα πακέτα mobile Internet της COSMOTE.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις συνοπτικά τη διαδικασία που περιγράφουμε.