4
Υγεία & Fitness

Το smartwatch σύμμαχος της υγείας σου

Το smartwatch σύμμαχος της υγείας σου
Τώρα, μπορείς να παρακολουθείς και να ελέγχεις κάποια χρόνια πάθηση, όπως για παράδειγμα ο διαβήτης, απευθείας από το έξυπνο ρολόι σου.

Η παρακολούθηση της υγείας είναι μακράν ο πιο σημαντικός τρόπος πρόληψης και θεραπείας, όσο και αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων. Η τεχνολογία που βρίσκεται παντού γύρω μας αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να γίνει αυτό. Η Livongo είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, ειδικευόμενη σε ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις. Τώρα έρχεται και στα πιο γνωστά smartwatches, δίνοντας στους ασθενείς τη δυνατότητα να μην ξεχνάνε ποτέ την υγεία τους.

Το Livongo ανακοίνωσε την υποστήριξη των smartwatches των τριών μεγάλων παικτών στην κατηγορία, και δη των Apple Watch, Samsung Gear και Fitbit. Μέσω αυτών θα μπορούν να λαμβάνουν υπενθυμίσεις για να ελέγξουν το ζάχαρο στο αίμα, παροτρύνσεις για να βελτιώσουν την διατροφή τους και να αυξήσουν την άσκηση, αλλά και άλλες πληροφορίες – όλα απ’ ευθείας στην οθόνη του smartwatch τους! Και βέβαια, θα μπορούν να συγχρονίσουν τις πληροφορίες που συλλέγει το app του smartwatch με το αντίστοιχο app για το κινητό τηλέφωνο.

Η ενοποίηση του smartwatch επιτρέπει την συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες και την προσθήκη τους στην μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, ώστε να παρέχονται έγκυρες, προσωποποιημένες και έγκαιρες πληροφορίες στους χρήστες, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Livongo, Δρ. Jennifer Schneider.

Η τεχνολογία εστιάζει σε χρήστες με διαβήτη, υψηλή πίεση και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Με τα wearables να είναι σε θέση, πλέον, να μετρούν την πίεση, τους παλμούς της καρδιάς, να υπολογίζουν τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, ακόμη και να αξιολογούν την ποιότητα του ύπνου ή τα επίπεδα του στρες, οι συσκευές αυτές δεν είναι οι μετρητές βημάτων που ήταν πριν ελάχιστα χρόνια. Σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη διάδοση των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι μπορούν να συνδυάζουν φαινομενικά ασυσχέτιστα δεδομένα και να παρέχουν αξιόπιστες διαγνώσεις – σημειωτέον πως δεν υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να αντικαταστήσει τον γιατρό παρά μόνο να δίνει ενδείξεις – άμεσα, οι συσκευές αυτές μπορεί να είναι σωτήριες ώστε η επίσκεψη στον γιατρό να μη γίνεται όταν θα είναι αργά.

Εκτός αυτών, το Livongo μπορεί να βοηθήσει και στην αποφυγή εκδήλωσης του διαβήτη, αλλά και στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, να δώσει συμβουλές για τη διαχείριση του σωματικού βάρους και να δράσει υποστηρικτικά για ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές ύπνου και άλλα.

Μάθε περισσότερα στο https://www2.livongo.com/