7
Τεχνολογία

Το PC σου απαντάει στα τηλέφωνα

Το PC σου απαντάει στα τηλέφωνα
Δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις που είναι το τηλέφωνό σου για να απαντήσεις σε κάποια κλήση. Τώρα μπορείς να παραμείνεις πάντα συνδεδεμένος απλά απαντώντας (ή απορρίπτοντας) τις κλήσεις στον υπολογιστή σου.

Η μεγάλη ψηφιακή ενοποίηση προχωρά με γοργά βήματα. Από την απαρχή της σύγχρονης εποχής της τεχνολογίας, το ιερό δισκοπότηρο ήταν και παραμένει η ενοποίηση των πάντων. Και όταν λέμε των πάντων, εννοούμε όλες οι πτυχές της ψηφιακής τεχνολογίας, των υπηρεσιών και των λειτουργιών. Απλά σκέψου πως, πριν την έλευση των smartphones, δεν υπήρχε (εύκολος ή χρήσιμος) τρόπος να ανοίξεις το Facebook από το κινητό σου τηλέφωνο. Πρακτικά δε μπορούσες ούτε να δεις τα e-mails σου, ενώ μέχρι και το απλό σερφάρισμα στο Internet ήταν από δύσκολο έως αδύνατο.

Σήμερα που όλα αυτά τα θεωρούμε πλέον δεδομένα, τα smartphones έχουν όλες τις λειτουργίες που έχουν και οι μεγάλοι υπολογιστές· μπορείς πλέον να μπεις στο Facebook, να διαβάσεις τα e-mails σου, να στείλεις μηνύματα, να ψάξεις στο Google, ενώ πάρα πολλές υπηρεσίες και λειτουργίες πλέον δουλεύουν καλύτερα σε smartphones παρά στους ίδιους τους υπολογιστές. Και όμως, μια από τις πιο βασικές λειτουργίες των τηλεφώνων, αυτή της απλής τηλεφωνικής κλήσης, παραμένει έξω από τις δυνατότητες των μεγάλων υπολογιστών, desktop ή laptop.

Αυτά μέχρι σήμερα. Στην τελευταία έκδοση Windows 10 Insider Preview Build 18999 (20H1) η Microsoft ενσωμάτωσε τη λειτουργία calls στην εφαρμογή «Το τηλέφωνό σας».Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν διατίθεται ακόμα για τους… κοινούς θνητούς, πάρα μόνο για τους testers.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν, μπορεί να ενώσει το PC σου με το smartphone και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα οποιοδήποτε κινητό με λειτουργικό Android έκδοσης 7.0 και πάνω, και ένα PC με Bluetooth!

Τι μπορείς να κάνεις όμως με τη νέα λειτουργία Calls; Για να δούμε:

  • Απαντάς σε κλήσεις από το PC
  • Κάνεις κλήσεις από το PC είτε μέσω των επαφών είτε με κανονικό dialer (κουμπιά)
  • Απορρίπτεις εισερχόμενες κλήσεις από το PC – αν θες στέλνοντας ταυτοχρόνως μήνυμα ή εκτρέποντας την κλήση στον τηλεφωνητή
  • Βλέπεις το ιστορικό κλήσεων από το PC· κάνοντας κλικ σε κάποια κλήση, ο dialer παίρνει τον αριθμό
  • Μεταφέρεις κλήσεις από το κινητό στο PC και αντιστρόφως

 

Με αυτό τον τρόπο, αντί να ψάχνεις που άφησες το κινητό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία και το μικρόφωνο του υπολογιστή για να μιλήσεις, αλλά και την πολύ μεγαλύτερη οθόνη του για να διαχειριστείς κλήσεις και επαφές.