16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Το Movie Maker καταργήθηκε. Τι εναλλακτικές έχεις;

Το Movie Maker καταργήθηκε. Τι εναλλακτικές έχεις;
Το Photos app που βρίσκεται ενσωματωμένο στα Windows σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις εντυπωσιακά βίντεο και να τα επεξεργαστείς.

Το Movie Maker είχε δημιουργήσει τη δική του σχολή και ναι, κάθε φορά που η Microsoft αποφασίζει να καταργήσει κάποιο από τα προγράμματα που δίνει ενσωματωμένα στα Windows, δημιουργεί πρόβλημα σε όλους αυτούς που τα χρησιμοποιούσαν. Για όλα αυτά, όμως, η Microsoft συνήθως έχει τον αντικαταστάτη έτοιμο. Και για το Movie Maker ο αντικαταστάτης ακούει στο όνομα Photos (Φωτογραφίες στα Ελληνικά Windows 10).

Για να δημιουργήσεις το πρώτο σου βίντεο μέσα από το Photos, αρκεί απλά να πατήσεις στο Create που βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος του app και να επιλέξεις Automatic video για να ξεκινήσεις.

Στο επόμενο βήμα, μπορείς να κάνεις tag άτομα που βρίσκονται στη λίστα People, ενώ μπορείς να εισάγεις βίντεο από το Folders.

Αν θες να δημιουργήσεις κάποιο βίντεο από το μηδέν, μπορείς να επιλέξεις Custom video από το πρώτο βήμα και εκεί να προσθέσεις φωτογραφίες ή υπάρχοντα βίντεο από τη συλλογή σου ή από αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή σου.

Το project σώζεται αυτομάτως, οπότε την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το Photos, θα το δεις εκεί.

Και επεξεργασία

Εκτός της απλής δημιουργίας, το app σου δίνει πολλές δυνατότητες επεξεργασίας. Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες ή βίντεο σε συγκεκριμένη σειρά, προφανώς, αλλά μπορείς και να κόψεις τμήματα υφιστάμενων βίντεο μέσω του Trim, ανοίγοντας το κάθε βίντεο και ρυθμίζοντας τα sliders στα σημεία που θες. Όταν τελειώσεις, απλά το Photos θα σώσει ένα αντίγραφο του αρχικού βίντεο, κομμένο στα σημεία που του έχεις πει.

Εκτός αυτών, το Photos έχει και τη δυνατότητα για να θέσεις «theme» για το βίντεο που φτιάχνεις, αλλά και να προσθέσεις κείμενο και ενδιάμεσα καρέ αλλά και πάνω στις φωτογραφίες ή στα βίντεο. Επίσης μπορείς να βάλεις εφέ με ζουμ σε συγκεκριμένα σημεία της κάθε φωτογραφίας ή του κάθε βίντεο.

Λοιπόν, νομίζουμε πως τελικά, το Movie Maker δε θα μας λείψει ιδιαιτέρως. Σε εσένα;