80
COSMOTE Tips

Το έξυπνο σπίτι του Zuckerberg που μιλάει

Το έξυπνο σπίτι του Zuckerberg που μιλάει
Ποιος θα δώσει τελικά "φωνή" στην ΑΙ του Zuckerberg, ονόματι Jarvis; Μα προφανώς ο πλέον κατάλληλος… Robert Downey Jr!

Τον Ιανουάριο που πέρασε, ο ιδρυτής του Facebook έθεσε ένα στόχο, δηλώνοντας πως η πρόκληση του 2016 θα είναι να φτιάξει έναν βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη προσωπικό βοηθό για το σπίτι του. Στο post που ανακοίνωνε το στόχο του αυτόν, ο Zuckerberg δήλωσε “Σκεφτείτε κάτι σαν τον Jarvis του Iron Man”…

Προφανώς και δεν μπορείς ποτέ να αποκτήσεις το υπερεξελιγμένο σπίτι του Zuckerberg. Μπορείς όμως να κάνεις το δικό σου λίγο πιο… έξυπνο με μια από τις λύσεις που προτείνει η COSMOTE. Δες εδώ την πλήρη γκάμα από τις έξυπνες συσκευές που προσφέρουν τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Ο Zuckerberg λοιπόν άνοιξε ένα διάλογο, προσκαλώντας για προτάσεις σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να δώσει “φωνή” στο δικό του Jarvis (στις ταινίες πρόκειται για ακρωνύμιο: Just A Rather Very Intelligent System). Ανάμεσα στις προτάσεις “έπεσαν” και τα ονόματα των Morgan Freeman, Benedict Cumberbatch, Paul Bettany (που κάνει τη φωνή του Jarvis στις ταινίες της Marvel).

Για να μην πολυλογούμε, ο Robert Downey Jr που παίζει τον Tony Stark, δημιουργό του Jarvis στις ταινίες της Marvel, άφησε το δικό του σχόλιο, προσφέροντας τη φωνή του: “Θα το κάνω στη στιγμή, αν ο Bettany πληρωθεί γι’ αυτό και δώσει τα χρήματα σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής του Cumberbatch… και αυτό είναι το σωστό είδος περίεργου!”, έγραψε ο ηθοποιός προφανώς αναφερόμενος στην ταινία “Doctor Strange” της Marvel… όπου παίζει ο Cumberbatch.

Βέβαια, έχει προκύψει ένα θέμα προφοράς, δεδομένου πως ο Zuckerberg επιθυμεί η ΑΙ να έχει βρετανική προφορά, κάτι βέβαια που μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τον ταλαντούχο ηθοποιό. Ο Zuckerberg δήλωσε πως μπορεί να μην είναι ο ίδιος Βρετανός, αλλά λατρεύει να ακούει την προφορά τους.

Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να λυθούν τα πάσης φύσεως διαδικαστικά προβλήματα, ο Zuckerberg ευελπιστεί πως ο ψηφιακός του βοηθός θα γίνει πραγματικότητα σύντομα. Σύμφωνα με δηλώσεις του, θα τον βοηθάει στη δουλειά του και συγκεκριμένα στην οπτικοποίηση δεδομένων σε VR, προκειμένου να φτιάξει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και να διοικεί τις επιχειρήσεις του ακόμα αποτελεσματικότερα.