9
Αθλητισμός

Τι νέο υπάρχει στο Google Fit

Τι νέο υπάρχει στο Google Fit
Google Fit και Wear OS ανανεώθηκαν με νέες δραστηριότητες, πιο εύχρηστο περιβάλλον για να μας κρατούν σε φόρμα ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Τόσο το Google Fit για Android όσο και για iOS πλέον θα χρησιμοποιούν την κεντρική οθόνη του app ως το μέρος όπου όλα τα δεδομένα υγείας και fitness θα συγκεντρώνονται. Μέχρι τώρα, το app είχε μια πιο απλή πλην όμως εύχρηστη κεντρική οθόνη· ο ανταγωνισμός, όμως, είχε ακολουθήσει την άλλη οδό, κάνοντας το Google Fit να φαίνεται πεπαλαιωμένο. Τώρα, η Google επανασχεδιάζει την κεντρική οθόνη, το homescreen δηλαδή, φέρνοντάς το πιο κοντά στις επιταγές της μόδας. Εκεί θα βρίσκονται πράγματα όπως ο καρδιακός ρυθμός, το βάρος και η πίεση, ενώ θα είναι πιο εύκολο για τον χρήστη να μοιραστεί τέτοια δεδομένα, είτε σε social media είτε σε μηνύματα.

Καλύτερη γίνεται και η διασύνδεση με apps και συσκευές παρακολούθησης του ύπνου. Πλέον μπορεί να «μιλήσει» και με συσκευές όπως το Oura Ring, το Withings Sleep mat, το ρολόι Fossil Gen 5E αλλά και με apps όπως το Sleep As Android.

Στο μέτωπο του Wear OS, έχουμε ανανεώσεις για το Workouts tile και τις προσθήκες των Weather και Breathe tiles. Στο Wear OS, τα tiles είναι οθόνες με συγκεκριμένες λειτουργίες – ή widgets αν προτιμάς τον όρο. Στο Workouts tile έχουμε την προσθήκη συντομεύσεων για να μπορείς να εκτελείς πιο γρήγορα κάποιες λειτουργίες, ενώ βελτιωμένη είναι και η σχεδιαση, κάνοντας πιο εύκολη την ανάγνωση πληροφοριών.

Το Weather tile είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες και τώρα είναι εδώ. Μάλιστα, διαθέτει ανανέωση κάθε ώρα και ειδοποιήσεις για βροχή, για να κανονίζεις τις αθλητικές σου δραστηριότητες. Το άλλο νέο tile, το Breathe αφορά «μαθήματα» σωστής αναπνοής. Επίσης, στο τέλος κάθε μαθήματος, θα μπορείς να βλέπεις το πως άλλαξε ο καρδιακός ρυθμός αλλά και σύνοψη των εβδομαδιαίων μαθημάτων.

Μπορεί όλα αυτά να μην αποτελούν τίποτε ριζοσπαστικό, όμως η Google δείχνει πως βλέπει πολύ σοβαρά το όλον ζήτημα. Μάλιστα, για όσους δεν το έχουν μάθει, η Google πρόκειται να εξαγοράσει την Fitbit, εταιρεία γνωστή για τα activity trackers της, μόλις πάρει την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Και απ’ ότι φαίνεται, δουλεύει σοβαρά στο να προετοιμάσει το έδαφος για αυτή την συγχώνευση στο οικοσύστημα του Google Fit και του Wear OS.

Και εάν δεν έχεις ακόμα κάποιο smartwatch, μην κάθεσαι. Επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί.