11
Ταξίδια και αναψυχή

Ταξιδεύεις; Πώς να προστατέψεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές

Ταξιδεύεις; Πώς να προστατέψεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές
Πλέον κανείς δεν αποχωρίζεται τις αγαπημένες του ηλεκτρονικές συσκευές. Προστάτεψέ τες κατάλληλα στα ταξίδια σου.

Το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν περίοδος διακοπών και ξεκούρασης. Πριν ξεκινήσουμε όμως για τον τόπο που ονειρευόμαστε τους υπόλοιπους έντεκα μήνες, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το γνωστό πρόβλημα της βαλίτσας. Πώς θα χωρέσουμε μέσα σε μία μικρή αποσκευή τα απαραίτητα; Τί να πάρουμε μαζί και πώς θα τα βολέψουμε όλα; Και κυρίως πώς να προστατέψουμε τις αγαπημένες μας ηλεκτρονικές συσκευές που δεν πρόκειται να αποχωριστούμε ούτε στις διακοπές; Αυτές κι άλλες απορίες θα λύσουμε εν συνεχεία με χρήσιμες συμβουλές. Δώσε βάση λοιπόν, για να μη μείνει τίποτα έξω από τα μπαγκάζια σου.

Βρες τη σωστή τσάντα μεταφοράς

Γενικά πρέπει να θυμάσαι ότι για κάθε συσκευή υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά και η αντίστοιχη τσάντα ή θήκη προστασίας. Οπότε ακόμα και αν έχεις σκοπό να βάλεις την κάμερα ή τον υπολογιστή σου για παράδειγμα μέσα στη βαλίτσα, καλό θα ήταν να έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα την ειδική τσάντα ή θήκη για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αν θες να πάρεις μαζί σου στο ταξίδι τη φωτογραφική σου μηχανή μαζί με όλους τους φακούς, ιδανικά θα πρέπει να εξοπλιστείς με μια τσάντα μεταφοράς με πολλές θήκες ώστε να μπορείς να αποθηκεύσεις ξεχωριστά το κάθε αντικείμενο και να το βρίσκεις ευκολότερα όταν το χρειάζεσαι. Αν έχεις σκοπό να πάρεις μία compact φωτογραφική μηχανή την οποία θες να μεταφέρεις στη βαλίτσα σου, μπορείς να εξοπλιστείς με μία μικρότερη αδιάβροχη και στιβαρή θήκη με εσωτερική επένδυση για να αποφύγεις τις φθορές από τους κραδασμούς.

Θες να έχεις το laptop συνέχεια μαζί σου; Οι επιλογές σε φορητές τσάντες είναι πραγματικά άπειρες! Μπορείς να επιλέξεις μία αρκετά ευρύχωρη ώστε μαζί με τον υπολογιστή σου να μεταφέρεις φακέλους, έγγραφα ή αξεσουάρ ή μια θήκη που να εφαρμόζει απευθείας στο laptop για να το προστατεύει χωρίς να του προσθέτει extra όγκο.

Οι θήκες για τo smartphone και το tablet που σίγουρα δεν θα αποχωριστείς στην παραλία, ποικίλουν ανάλογα το στιλ και την ποιότητα. Μπορείς να επιλέξεις μία από σκληρό πλαστικό, σιλικόνη ή δερματίνη σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, για να προστατέψεις τη συσκευή σου από σπασίματα και μικροφθορές κατά τη μετακίνηση. Επιπλέον, προτίμησε να είναι αδιάβροχη ώστε να μην ανησυχείς μη βραχεί η συσκευή σου. Για το tablet σου διάλεξε μια θήκη που να λειτουργεί και ως βάση στήριξης ώστε να μπορείς να το στερεώνεις οριζόντια και να παρακολουθείς ταινίες και βίντεο. Δες εδώ μια μεγάλη γκάμα από τσάντες μεταφοράς από τον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Φτιάξε τη βαλίτσα με προσοχή

Αφού λοιπόν έχεις εφοδιαστεί με τις απαραίτητες τσάντες και θήκες μεταφοράς, ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου. Ο τρόπος που θα τοποθετήσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές σου μέσα στη βαλίτσα εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο μετακίνησης που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο απόφυγε να τοποθετήσεις τα gadgets σου κάτω από πολλά βαριά αντικείμενα και παράλληλα πρόσεξε να μην είναι πολύ ώρα εκτεθειμένα στο ηλιακό φως ώστε να μην υπερθερμανθούν. Αν επιλέξεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο καλό θα ήταν να μην τοποθετήσεις ακριβές συσκευές στην βαλίτσα που θα δώσεις στο check-in αφού δεν θα μπορείς να έχεις τον έλεγχό της. Επιπλέον, πριν ταξιδέψεις έλεγξε τους κανονισμούς της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας ώστε να είσαι σίγουρος για το ποιες συσκευές σου επιτρέπεται να μεταφέρεις στις αποσκευές σου.

Τέλος, δώσε σημασία και στην αποθήκευση των φορτιστών και των καλωδίων που θα χρησιμοποιήσεις στο ταξίδι. Τύλιξέ τα με προσοχή για να μην μπερδευτούν κατά τη μεταφορά και αποθήκευσέ τα όλα σε ένα συγκεκριμένο σημείο των αποσκευών σου ώστε να τα βρίσκεις εύκολα ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεσαι.