8
Ψυχαγωγία

Τέλειες φωτογραφίες στο Instagram

Τέλειες φωτογραφίες στο Instagram
Αναρωτιέσαι πώς βγάζουν όλοι αυτοί οι influencers τις καταπληκτικές φωτογραφίες στο Instagram. Δεν τις βγάζουν, τις επεξεργάζονται. Μάθε κι εσύ τα μυστικά τους.

Το Instagram έχει γίνει το μέσο που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια χρήστες για να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε άλλο site ή υπηρεσία και έχει γίνει το σημείο αναφοράς όσον αφορά τη φωτογραφία, δημιουργώντας παράλληλα και μια ολόκληρη κατηγορία χρηστών: τους influencers!

Παρά την επιτυχία του, όμως, οι δυνατότητες επεξεργασίας που προσφέρει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν πολλά άλλα apps τα οποία έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και μάλιστα σου επιτρέπουν να ανεβάσεις τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σου απ’ ευθείας στο Instagram.

Η κύρια διαφορά ενός απλού app επεξεργασίας φωτογραφίας από ένα εξειδικευμένο για το Instagram είναι αυτή η ενσωματωμένη δυνατότητα ανεβάσματος της φωτογραφίας στο Instagram, χωρίς να απαιτείται να την αποθηκεύσεις τοπικά στο κινητό σου. Αυτά τα apps σε μεταφέρουν αυτομάτως στο app του Instagram, κάτι που σου επιτρέπει να βάλεις και όποια φίλτρα ή κείμενο από το Instagram επιθυμείς.

Ας δούμε τα καλύτερα.

Snapseed

Εδώ έχουμε ένα από τα apps που βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των φωτογράφων μέσω smartphone, κάτι που οφείλει στα απλά μα συνάμα και λεπτομερή εργαλεία του. Το Snapseed επιτρέπει την επεξεργασία τμημάτων της φωτογραφίας μέσω δυνατών εργαλείων επιλογής και εφαρμογής, αντί για φίλτρα που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την εικόνα.

Κατέβασέ το για Android και iOS.

A Color Story

Σε αυτό το app βρίσκουμε πολλά εργαλεία, φίλτρα και ρυθμίσεις, αν και κάποια δεν είναι δωρεάν. Το app επιτρέπει τη δημιουργία υποτίτλων και κειμένου, ενώ μπορείς να βάλεις και υπενθύμιση, αν θες να ανεβάσεις τη φωτογραφία σου κάποια συγκεκριμένη ώρα. Οι developers του app έχουν καταφέρει και έχουν πετύχει να ενοποιήσουν τη λειτουργία του με το Instagram σε μεγάλο βαθμό.

Κατέβασέ το για Android και iOS.

VSCO

Ένα από τα πιο γνωστά apps επεξεργασίας φωτογραφίας, το VSCO μπορεί να λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με το Instagram, διαθέτει όμως και τη δική του πλατφόρμα photo sharing, κάτι που το κάνει και κατά κάποιον τρόπο ανταγωνιστή. Διαθέτει πολλά φίλτρα και ρυθμιστικά, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις συγκεκριμένες ακολουθίες φίλτρων και ρυθμίσεων, αν θες να εφαρμόσεις ακριβώς τα ίδια σε πολλές φωτογραφίες. Το μόνο αρνητικό είναι πως απαιτεί να κάνεις λογαριασμό στην υπηρεσία του VSCO.

Κατέβασέ το για Android και iOS.

Adobe Photoshop Express

Θα μπορούσε να λείπει το Photoshop από τη λίστα; Το πρόγραμμα που καθόρισε την κατηγορία «επεξεργασία εικόνας» και συνεχίζει και ηγείται, έχει και έκδοση για smartphones. Τα εργαλεία που διαθέτει είναι πάρα πολλά, όσο και φίλτρα και αυτόματες βελτιώσεις. Επίσης σου δίνει την επιλογή για το τελικό μέγεθος της εικόνας, ενώ προφανώς σου επιτρέπει να ανεβάσεις την τελική φωτογραφία σε όποιο μέσο θέλεις – προφανώς συμπεριλαμβάνεται και το Instagram.

Η μοναδική «παραφωνία» είναι πως το οικοσύστημα της Adobe, το οποίο περιλαμβάνει και άλλα προγράμματα επεξεργασίας, είναι σχετικά μεγάλο, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν και άλλα φίτρα και δυνατότητες που δεν θα τις βρεις στο εν λόγω app, αλλά σε αυτό του Lightroom ἤ του Photoshop Fix.

Κατέβασέ το για Android και iOS.

Pixlr

Εδώ έχουμε ένα από τα apps που έχουν κάνει πολύ ντόρο εσχάτως. Πολλοί το έχουν αποκαλέσει «το photoshop των smartphones». Η αλήθεια είναι πως η φήμη του δεν είναι τυχαία. Διαθέτει πάρα πολλά και ενδιαφέροντα φίλτρα, αλλά και πολύ δυνατά εργαλεία. Ανταγωνίζεται ευθέως το Photoshop (τουλάχιστον ως app για smartphone) και έχει το πλεονέκτημα πως οι developers του δεν έχουν και άλλα προϊόντα για να μοιράσουν τις δυνατότητες, όπως η Adobe στο Photoshop (βλέπε προηγούμενη παράγραφο). Και βέβαια, σου επιτρέπει να ανεβάσεις τις δημιουργίες σου στο Instagram απ’ ευθείας!

Κατέβασέ το για Android και iOS.

Καλά τα προηγούμενα apps, αλλά χρειάζεσαι και πρωτογενές υλικό, δηλαδή καλές φωτογραφίες. Και για να τις τραβήξεις χρειάζεσαι ένα καλό smartphone με έμφαση στη φωτογραφία. Δες όλα τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE.