80
COSMOTE Tips

Στείλε μια σελίδα σε άλλη συσκευή

Στείλε μια σελίδα σε άλλη συσκευή
Το αιώνιο πρόβλημα: Βλέπεις μια σελίδα στο PC σου και θες να συνεχίσεις στο κινητό; Άντε τώρα να γράφεις το URL από την αρχή. Μη σκας. Ο Chrome σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τη σελίδα που βλέπεις με άλλες συσκευές.

Εντάξει, ίσως να μην είναι κυριολεκτικά «αιώνιο» το πρόβλημα, αλλά σίγουρα είναι ένα πρόβλημα το οποίο μας ταλαιπωρεί εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια, δηλαδή από την μαζική έλευση των smartphones. Όπως κάποτε δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε με εύκολο τρόπο αρχεία από τον υπολογιστή του γραφείου στο laptop ή στον υπολογιστή του σπιτιού (και τούμπαλιν), εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορούμε να μεταφέρουμε μια διεύθυνση από κάποιο site που βλέπουμε στον υπολογιστή, στο smartphone ή από το smartphone στον υπολογιστή.

Οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε στη διάθεσή μας τουλάχιστον δύο συσκευές: ένα smartphone και έναν υπολογιστή. Κάποιοι έχουμε και tablet, κάποιοι έχουμε και σταθερό υπολογιστή αλλά και laptop, ενώ άλλοι δουλεύουν με δύο κινητά. Όταν, όμως, βλέπεις μια ιστοσελίδα σε μία από όλες αυτές τις συσκευές και θες να την ανοίξεις σε μια άλλη, τα πράγματα περιπλέκονται. Μπορεί να κοιτάς κάτι στο smartphone και να θες να το δεις σε μεγάλο μέγεθος, στην άνεση του υπολογιστή σου. Μπορεί να βρίσκεσαι στον υπολογιστή, αλλά να πρέπει να πας κάπου και θες να συνεχίσεις την ανάγνωση στο κινητό σου. Πως το κάνεις;

Για αρχή, υπάρχουν «πλάγιες οδοί» για να το πετύχεις αυτό, εδώ και καιρό. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείς Chrome σε όλες τις συσκευές, μπορείς απλά να ανοίξεις το ιστορικό και να δεις όλες τις σελίδες που επισκέφθηκες, είτε από φορητή συσκευή είτε από υπολογιστή, αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο Chrome με τον ίδιο λογαριασμό Google. Ακόμη, μπορείς να δεις τα bookmarks ή τα ανοιχτά tabs.

Αυτό, όμως, είναι μεσοβέζικη λύση. Η πραγματική λύση έρχεται με τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome για όλες τις συσκευές και είναι η απλή «αποστολή διεύθυνσης».

Αποστολή από τον Chrome σε υπολογιστή desktop ή laptop

• Μαρκάρεις το URL που θες να μοιραστείς

• Κάνεις κλικ στο εικονίδιο με το laptop που εμφανίζεται

• Επιλέγεις τη συσκευή στην οποία θες να στείλεις τη σελίδα

• Στη συσκευή αυτήν εμφανίζεται ειδοποίηση που μπορείς να πατήσεις

Εναλλακτικά κάνεις δεξί κλικ στο site και επιλέγεις «Send to».

Αποστολή από τον Chrome σε φορητή συσκευή

• Πατάς το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά

• Πατάς «Share»

• Πατάς το «Send to your devices»

• Επιλέγεις τη συσκευή στην οποία θες να στείλεις την ενεργή ιστοσελίδα

• Στη συσκευή που επέλεξες εμφανίζεται ειδοποίηση

Η λειτουργία αυτή είναι, ίσως, λεπτομέρεια, αλλά ενδεχομένως πάρα πολύ χρήσιμη λεπτομέρεια. Για όσους χρησιμοποιούν πολλές συσκευές συνεχώς, αυτή η λειτουργία μπορεί να τους λύσει τα χέρια και να κάνει πολύ πιο απλή τη μετάβαση από το κινητό στον υπολογιστή και πίσω.