7
Τεχνολογία

Πώς να στείλεις μήνυμα στο… μέλλον

Πώς να στείλεις μήνυμα στο… μέλλον
Ή με άλλα λόγια πώς να προγραμματίσεις ένα SMS να φύγει όταν θέλεις εσύ. Μάθε το κόλπο που λίγοι ξέρουν πώς γίνεται.

Πριν λίγους μήνες, η Google έβαλε στο Gmail τη δυνατότητα να προγραμματίσεις την αποστολή ενός e-mail για συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Έτσι μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος, γνωρίζοντας πως εκείνο το σημαντικό e-mail που πρέπει να στείλεις πρωί πρωί θα φύγει στην ώρα του – και όχι αξημέρωτα. Με αυτό τον τρόπο, κερδίζεις και ένα ακόμη πλεονέκτημα: αν αλλάξεις γνώμη ή βρεις κάποιο λάθος, μπορείς να το διορθώσεις προτού το e-mail σου σταλεί στον παραλήπτη.

Τώρα, η Google βάζει την ίδια (σχεδόν) λειτουργία και στο smartphone σου, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιείς το Google Messages για να στέλνεις SMS.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών επιλέγουν κάποιο δικό τους app για την αποστολή SMS, η Google δίνει το Messages δωρεάν στο Play Store και μπορείς να το εγκαταστήσεις εντελώς δωρεάν. Μάλιστα, δουλεύει άψογα, είναι γρήγορο και έχει και ωραίο user interface, κάτι που μας έκανε να γίνουμε χρήστες του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για να στείλεις κι εσύ… μεταχρονολογημένο SMS, η διαδικασία είναι πολύ απλή.

  • Βήμα 1ον: ανοίγεις το Google Messages (εννοείται πως πρέπει να το έχεις ως προεπιλογή για αποστολή SMS)
  • Βήμα 2ον: δημιουργείς ένα νέο SMS και γράφεις το κείμενο
  • Βήμα 3ον: αντί να πατήσεις στιγμιαία το πλήκτρο Send (αυτό με τη σαΐτα), πατάς πάνω του παρατεταμένα
  • Βήμα 4ον: Στο μενού που θα εμφανιστεί, θα δεις κάποιες προεπιλογές, όπως «Αργότερα, 6:00μμ» και «Αύριο, 8:00πμ» – αλλά και επιλογή για μαρκάρισμα ως Επείγον και προσθήκη τίτλου
  • Βήμα 5ον: Για να επιλέξεις συγκεκριμένη μέρα και ώρα, πατάς στο Επιλογή μέρας και ώρας
  • Βήμα 6ον: Ορίζεις τη μέρα και την ώρα που θες να αποσταλεί το μήνυμα
  • Βήμα 7ον: Πατάς το Αποθήκευση και όταν φτάσει η προκαθορισμένη μέρα και ώρα, το Messages θα στείλει το μήνυμα

Προφανώς, τα προγραμματισμένα μηνύματα φαίνονται στη σελίδα της κάθε συνομιλίας, αλλά με ένα μικρό ρολόι δίπλα τους, για να τα ξεχωρίζεις. Αν αλλάξεις γνώμη, μπορείς να ακυρώσεις ένα προγραμματισμένο μήνυμα, να το επεξεργαστείς ή και να το διαγράψεις εντελώς.

Αν έχεις ήδη ανοίξει το Messages και δε βλέπεις την επιλογή για προγραμματισμό αποστολής, μην ανησυχείς, δεν έκανες κάτι λάθος· απλώς η Google δεν έχει ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία σε όλους τους χρήστες και σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Περίμενε λίγες μέρες και θα το δεις κι εσύ!