8
Ψυχαγωγία

Πώς να παρακολουθήσεις το φεστιβάλ «We are One»

Πώς να παρακολουθήσεις το φεστιβάλ «We are One»
Το «We are One» είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παγκόσμιο φεστιβάλ κινηματογράφου διάρκειας 10 ημερών που προβάλλεται αποκλειστικά στο YouTube. Το «We are One» γεννήθηκε από την ιδέα ότι κινηματογραφική κοινότητα μπορεί να συναντηθεί ακόμα και σε περιόδους κρίσεων.

Η φετινή χρονιά είναι η πιο φτωχή από άποψης φεστιβάλ κινηματογράφου από οποιαδήποτε άλλη, ενώ σίγουρα και οι συνθήκες θα επηρεάσουν την παραγωγή ταινιών τους επόμενους μήνες. Κι όμως, οι εταιρείες που ασχολούνται με την έβδομη τέχνη δεν έχουν εξαφανιστεί. Αντιθέτως, η Tribeca Enterprises και το YouTube συνεργάστηκαν με 21 γνωστά φεστιβάλ κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσουν το We Are One, ένα διαδικτυακό κινηματογραφικό φεστιβάλ, το οποίο προσπάθησε να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Στα ονόματα των συνεργαζόμενων φεστιβάλ βρίσκουμε και μερικά από τα πιο βαριά χαρτιά της βιομηχανίας, όπως το Φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, και το Sundance Film Festival.

Εκτός από τα μεγάλα φεστιβάλ, στο We Are One υπάρχουν και γνωστά ονόματα του YouTube, δημοφιλή κανάλια όπως τα Lessons from the Screenplay, CineFix, Now You See It, Blogotheque και άλλα, έχουν εμπλακεί στην όλη προσπάθεια, δημιουργώντας πρωτότυπο υλικό ειδικά για το φεστιβάλ αυτό.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τόνισαν πως όλο το υλικό διατέθηκε δωρεάν, χωρίς προσπάθεια εκμετάλλευσής του, καθοδηγώντας τους θεατές, όσους το επιθυμούν, να προσφέρουν χρήματα σε οργανώσεις για τη βοήθεια αντιμετώπισης του ιού COVID-19, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ή η UNICEF.

Οι διοργανωτές ελπίζουν, παρ’ ότι το We Are One δημιουργήθηκε λόγων της κρίσης του κορωνοϊού, πως στο μέλλον θα ξαναγίνουν τέτοια διαδικτυακά φεστιβάλ, παρά το γεγονός πως η ανθρώπινη επαφή ενός κανονικού φεστιβάλ δεν αντικαθίσταται.

Αν θες κι εσύ να δεις το We Are One, μπορείς να πας στην επίσημη σελίδα του στο YouTube ακολουθώντας το link www.youtube.com/weareone ή στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.weareoneglobalfestival.com.