7
Τεχνολογία

Πώς να κρυφτείς στον Messenger

Πώς να κρυφτείς στον Messenger
Θες να μην ξέρουν όλοι εάν είσαι ενεργός στο Messenger; Μάθε πώς να κρύβεις την κατάστασή σου.

Όλοι ξέρουμε την επίδραση που έχουν τα social media και ειδικότερα το Facebook στη σύγχρονη εποχή. Είναι γνωστό το φαινόμενο των τελευταίων ετών, όπου το Facebook και το Messenger έχουν… κλείσει σπίτια. Ειδικά το Messenger με την γνωστή του ένδειξη για το πότε κάποιος είναι on-line, ή αντιθέτως πόσος χρόνος έχει περάσει από τότε που ήταν on-line, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις σου. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει να λέει κάποιος «αφού σε έβλεπα να είσαι on-line, γιατί δε μου απάντησες»;

Λοιπόν, η λύση είναι να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία αυτή η οποία ονομάζεται Last seen, για να μη σε παρακολουθεί κανένας πότε μπαίνεις στο Facebook και πότε βγαίνεις.

Προτού ξεκινήσουμε, μια σημαντική λεπτομέρεια: η ρύθμιση που απενεργοποιεί τη λειτουργία του Last seen δουλεύει σε κάθε συσκευή ξεχωριστά. Αν θες να μην εμφανίζεσαι από πουθενά, θα πρέπει να την επαναλάβεις σε κάθε smartphone, tablet και υπολογιστή που χρησιμοποιείς.

Στο Android θα πρέπει να ανοίξεις το app του Messenger. Στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, πατάς στο εικονίδιο με το ανθρωπάκι, για να ανοίξει το μενού στο οποίο υπάρχει η επιλογή Activity Status. Θα πρέπει να την απενεργοποιήσεις. Αυτό ήταν!

Στο iOS θα πρέπει πάλι να ανοίξεις το app του Facebook Instant Messaging και να πατήσεις πάνω στη φωτογραφία προφίλ σου, πάνω αριστερά. Από εκεί θα επιλέξεις το Activity Status option και θα πρέπει να βάλεις το Show When Active στη θέση Off. Θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις την επιλογή και αυτό ήταν όλο.

Σε υπολογιστή τώρα, θα πρέπει να ανοίξεις τον browser της επιλογής σου και να μπεις στο Facebook Messenger (www.messenger.com). Στο πάνω αριστερό μέρος, θα δεις ένα εικονίδιο με ένα γρανάζι. Κάνε κλικ πάνω του και επίλεξε το Settings. Εκεί θα δεις την επιλογή Active Status να αναφέρει Show when you’re active δίπλα από τον «διακόπτη». Απενεργοποίησέ την και πάτα το Done.

Με αυτή τη διαδικασία, δεν θα μπορεί κανείς να βλέπει πόσος χρόνος έχει περάσει από την τελευταία φορά που ήσουν on-line. Σε επόμενο άρθρο θα σου δείξουμε πως να κάνεις το ίδιο και για το ίδιο το Facebook!