7
Τεχνολογία

Πώς να γλιτώσεις από τους ενοχλητικούς στο Facebook

Πώς να γλιτώσεις από τους ενοχλητικούς στο Facebook
Θέλεις να μπλοκάρεις κάποιους φίλους, αλλά να μην τους διαγράψεις εντελώς; Δες τι μπορείς να κάνεις ώστε να διαλέγεις εσύ ποιοι από τους φίλους σου θα βλέπουν τι ανεβάζεις στο Facebook.

Με το Facebook να αποτελεί κομμάτι της ζωής μας σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι, είναι να αξιοποιήσουμε τη χρήση του όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Και να διευκολύνουμε τις ζωές μας με ορισμένες λειτουργίες που μας παρέχει και ίσως δεν εκμεταλλευόμαστε. Πολλές φορές έχει αναφερθεί κακή χρήση από ορισμένους χρήστες του Facebook, ακόμη και από φίλους τους οποίους κάνουμε online και δε γνωρίζουμε στην πραγματική ζωή.

Αν οποιοσδήποτε χρήστης σε ενοχλήσει σε σημείο που να μη θέλεις να έχεις καμία πλέον επαφή με αυτόν, τότε υπάρχουν τρόποι να τον κρατήσεις μακριά και να σιγουρέψεις την ασφάλεια του προφίλ σου.

Αρχικά, αν δεν είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις unfriend κάποιον, μπορείς να τον κάνεις unfollow. Το unfollow δεν διαγράφει τον ενοχλητικό από τη λίστα των φίλων σου, αλλά απαλλάσσει το newsfeed σου από τις δημοσιεύσεις που ανεβάζει στο χρονολόγιό του. Με αυτήν την κίνηση, κρατάς την επαφή χωρίς να δημιουργηθεί θέμα, αλλά γλιτώνεις από τα περίεργα ή βαρετά ποσταρίσματά του. Πως γίνεται; Απλά πας στο προφίλ του φίλου που θες να κάνεις unfollow, πατάς το βελάκι δίπλα στο button Following και στη συνέχεια επιλέγεις το Unfollow. Τόσο γρήγορα και εύκολα!

Μπλοκαρίσματα

Αν τώρα δεν θες να έχεις καμία επαφή με κάποιον χρήστη, τότε το μπλοκάρισμα είναι η λύση για εσένα. Με το μπλοκάρισμα, δύο χρήστες του Facebook παύουν να έχουν επαφή. Δεν έχει σημασία ποιος κάνει το μπλοκάρισμα, το αποτέλεσμα είναι πως οι δύο χρήστες σταματούν να βλέπουν ο ένας το προφίλ του άλλου και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για μπλοκάρισμα ενός χρήστη. Ας δούμε τα βήματα παρακάτω.

Βήμα 1: Μπες στο προφίλ σου και κάνε κλικ στο εικονίδιο με το ερωτηματικό επάνω δεξιά και έπειτα πάτησε την επιλογή Privacy shortcuts.

Βήμα 2: Στην επόμενη σελίδα που θα βρεθείς, κάνε κλικ στην επιλογή See more privacy settings.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, επιλέγοντας το Blocking θα βρεθείς σε μια σελίδα που λέγεται Manage blocking όπου και μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις που επιθυμείς, όπως για παράδειγμα να μπλοκάρεις συγκεκριμένους χρήστες, μηνύματα, εφαρμογές κ.α. ή να δημιουργήσεις μια λίστα φίλων οι οποίοι δεν θα μπορούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σου. Οι επιλογές είναι πολλές και η απόφαση δική σου!

Επιπλέον, ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος να μπλοκάρεις τους ανεπιθύμητους, είναι να πας στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη που θες να μπλοκάρεις, να πατήσεις το button με τις τρεις τελείες (…) που βρίσκεται δίπλα από το button Message και να επιλέξεις Block.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις πως δεν μπορείς να αποφύγεις κάποια ηλεκτρονική συνάντηση με το άτομο που έχεις μπλοκάρει, σε περίπτωση που έχει προσκληθεί σε μία ομαδική συζήτηση που συμμετέχεις και εσύ, εάν δημοσιεύσει μία φωτογραφία ενός κοινού σας φίλου, εάν είσαι μέλος ενός κοινού γκρουπ και εάν χρησιμοποιείτε κοινές εφαρμογές και παιχνίδια.