7
Τεχνολογία

Πώς να αλλάξεις το όνομα του iPhone σου και γιατί

Πώς να αλλάξεις το όνομα του iPhone σου και γιατί
Τα iPhones έχουν ένα όνομα το οποίο εκπέμπεται ασύρματα μέσω διαφόρων πρωτοκόλλων. Μάθε γιατί είναι καλό να το αλλάξεις και πώς μπορείς να το κάνεις.

My name is Bond. James Bond. Ο διάσημος… μυστικός πράκτορας 007 έδινε το όνομά του με κάθε ευκαιρία και σε κάθε άνθρωπο που συναντούσε. Θα μου πεις, τι σόι μυστικός ήταν; Καλή ερώτηση. Σαν τον James Bond, λοιπόν, έτσι και το iPhone σου συστήνεται με κάθε ευκαιρία. Και τι λέει; Μα… το όνομά του!

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά ισχύει. Κάθε iPhone έχει το δικό του όνομα, το οποίο συνήθως είναι μια σύνθεση του δικού σου ονόματος σε συνδυασμό με το μοντέλο. Αυτό το όνομα μεταδίδεται σε άλλες συσκευές, είτε συνδέεσαι μέσω AirDrop, είτε Bluetooth, Wi-Fi, Personal Hotspot ή άλλων μεθόδων. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις… βαφτίσια και να του δώσεις όνομα.

Τα οφέλη της αλλαγής ονόματος είναι πολλά. Η ασφάλεια είναι σίγουρα ένας παράγοντας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ας δούμε τους κυριότερους.

Προστασία της ταυτότητάς σου

Δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε βλέπει το όνομα του iPhone σου, είτε μέσω hotspot, ή αν έχεις ανοιχτό το AirDrop, το ίδιο μπορούν να κάνουν και επίδοξοι hackers, οι οποίοι ψάχνουν συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Το ίδιο και οι administrators δικτύων. Αν δεν έχεις αλλάξει όνομα, η συσκευή σου θα είναι κάτι του στυλ «Maria’s iPhone 12 mini», κάτι που κάνει πιο εύκολη την ταυτοποίηση. Αν βάλεις κάτι τυχαίο, ουσιαστικά θωρακίζεις την ανωνυμία σου.

Διαχείριση συσκευών

Οι περισσότεροι χρήστες συσκευών Apple δεν έχουν μόνο μία. Για να ξεχωρίζεις πιο εύκολα τις συσκευές σου, βάλε ένα μοναδικό και ξεχωριστό όνομα σε κάθε μία. Έτσι μπορείς να ξεχωρίζεις τις συσκευές σου, να βλέπεις ποια είναι συνδεδεμένη πού.

Εντοπισμός των backups

Αν όλες σου οι συσκευές έχουν παρόμοιο όνομα, πχ «Maria’s iPhone 12 mini», «Maria’s iPhone 11», «Maria’s iPad Pro» κ.ο.κ., και τα backups στο iCloud έχουν παρόμοια ονόματα και… άντε να τα ξεχωρίσεις!

Πιο απλή επικοινωνία

Αν πρέπει να μεταφέρεις κάποιο αρχείο από το iPhone στο MacBook ή από το iMac στο iPad, ίσως να μη μπορείς να τα ξεχωρίσεις, αν τα ονόματά τους είναι σχεδόν ίδια. Με διαφορετικό όνομα, δεν θα τα μπερδέψεις ποτέ.

Πως αλλάζει το όνομα;

Η διαδικασία είναι απλούστατη. Απλώς, άνοιξε τα Settings, πήγαινε στο General και πάτα About. Στο πάνω μέρος θα δεις το όνομα του iPhone σου, πρώτο πρώτο. Απλώς πάτα στο πεδίο Name, σβήσε το παλιό όνομα και γράψε το καινούριο. Εδώ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να καλπάσει. Μπορείς να το ονομάσεις Darth Vader, μπορείς να το βγάλεις «Μήτσο», ή ό,τι αλλιώς θέλεις. Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να βγεις από τα Settings και να απολαύσεις το νέο όνομα του smartphone σου!