8
Ψυχαγωγία

Πώς να αλλάξεις τη φωνή του ψηφιακού βοηθού σου

Πώς να αλλάξεις τη φωνή του ψηφιακού βοηθού σου
Το ήξερες ότι οι Siri, Alexa και Google Assistant έχουν εναλλακτικές φωνές; Μάθε πώς μπορείς να τις ενεργοποιήσεις.

Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς κάποιον ψηφιακό βοηθό, σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές τη γνωστή γυναικεία φωνή με την εντόνως αμερικάνικη προφορά να απαγγέλει πληροφορίες ή επιβεβαιώσεις εντολών στον ιδιοκτήτη της εκάστοτε συσκευής. Αν όμως χρησιμοποιείς όντως ψηφιακό βοηθό, τώρα ήρθε η στιγμή για να μάθεις πως μπορείς να αλλάξεις τη φωνή και την προφορά του βοηθού σε κάτι που σου αρέσει περισσότερο αλλά και που καταλαβαίνεις καλύτερα! Πάντως, η μόνη εταιρεία που δεν καταδέχεται να αλλάξει τη φωνή του ψηφιακού βοηθού της είναι η Microsoft, η οποία θέλει την Cortana να μιλά με μία και μοναδική φωνή.

Google Assistant

Ο Google Assistant δεν έχει κάποιο γυναικείο όνομα, αλλά έχει γυναικεία φωνή. Μπορεί να σου μιλήσει μέσα από το κινητό ή το tablet σου, αλλά και από smart speakers και άλλες συσκευές. Για να αλλάξεις τη φωνή, άνοιξε το app της Google και πάτα στο εικονίδιο με τη δική σου φωτογραφία προφίλ. Έπειτα πήγαινε στο Assistant Settings και έπειτα Assistant voice. Εκεί θα δεις διάφορες επιλογές, οι οποίες εξαρτώνται από την περιοχή και τη γλώσσα στην οποία έχεις ρυθμίσει τη συσκευή σου. Μπορείς να διαλέξεις μια άλλη φωνή και να ακούσεις ένα δείγμα για να δεις αν σου αρέσει. Αλλάζοντας τη φωνή εδώ, θα αλλάξεις τη φωνή σε όλες τις συσκευές που έχεις συνδέσει στον εν λόγω λογαριασμό Google.

Siri

Η Siri είναι η προσωπική ψηφιακή βοηθός της Apple και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της, αλλά και αίσθηση. Μιλάει μέσα από σχεδόν όλες τις συσκευές της Apple, iPhones, iPads, Macintoshes και Watches. Η μόνη συσκευή που έχει μεν Siri αλλά είναι… μουγκή, είναι το Apple TV, στο οποίο οι αποκρίσεις της Siri εμφανίζονται γραπτώς στην οθόνη. Για να αλλάξεις τη φωνή της Siri σε iPhone ή iPad, άνοιξε τα Settings, πήγαινε στο Siri & Search, πάτα στο Siri Voice κι εκεί θα δεις μια λίστα από επιλογές. Πιθανότατα θα έχεις επιλογή γυναικείας ή ανδρικής φωνής, αλλά και παραλλαγές και προφορές. Κάθε φορά που επιλέγεις, θα ακούς και demo της εκάστοτε φωνής. Μια διαφορά εδώ είναι πως η φωνή της Siri σε υπολογιστές Macintosh δεν συγχρονίζει με την επιλογή σου στο iPhone, και θα πρέπει να την κάνεις ξεχωριστά.

Alexa

Για να αλλάξεις τη φωνή της Amazon Alexa, θα πρέπει να ανοίξεις το app – εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως μπορείς να κάνεις διαφορετική επιλογή για κάθε συσκευή, δεν είναι υποχρεωτικό να ακούς την ίδια φωνή σε όλες τις συσκευές και τα smart speakers που έχεις. Πατάς στο More, έπειτα στο Settings, μετά Device Settings, κι εκεί διαλέγεις την συγκεκριμένη συσκευή για την οποία θες να αλλάξεις τη φωνή. Θα παρατηρήσεις πως η Alexa είναι φανατικά… θηλυκιά, επομένως δεν έχεις επιλογή φύλου, αλλά μπορείς να βρεις διαφορετικές προφορές. Επίσης μπορείς να πεις στην Alexa να χρησιμοποιήσει τη φωνή κάποιου διάσιμου, αλλά αυτό θα σου κοστίσει 5 δολλάρια. Τι είναι 5 δολάρια, όμως, αν πρόκειται να ακούς τη φωνή του Samuel L. Jackson να σου απαντά; Για να κάνεις την αλλαγή, πες στην Alexa «Alexa, introduce me to Samuel» – ή Shaq(uille O’Neal) ή Melissa (McCarthy), αν προτιμάς.

Δεν έχεις smart speaker; Κακώς!

Εάν ο μόνος assistant που έχεις βρίσκεται στο κινητό σου, καιρός να αναβαθμιστείς και να κάνεις ολόκληρο το σπίτι σου να ακούει τις φωνητικές σου εντολές και να πράττει ανάλογα. Για έξυπνα ηχεία που υποστηρίζουν όλους τους ψηφιακούς βοηθούς ρίξε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα του ΓΕΡΜΑΝΟΥ.