80
COSMOTE Tips

Πόση ταχύτητα πραγματικά έχεις;

Πόση ταχύτητα πραγματικά έχεις;
Το πιο συνηθισμένο παράπονο των χρηστών είναι ότι η ταχύτητα της σύνδεσης του Internet είναι χαμηλή. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις την ταχύτητα της δικής σου γραμμής. Εάν σε απασχολούν κι εσένα όλα αυτά συνέχισε το διάβασμα…

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι η εξυπηρέτηση πελατών της COSMOTE είναι εδώ για να σε βοηθήσει να λύνεις τα προβλήματά σου. Επομένως, εάν διαπιστώσεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τη σύνδεση σου επικοινώνησε αμέσως μαζί τους. Συνήθως το «πρόβλημα» δεν είναι τόσο σοβαρό και ενδέχεται να διορθωθεί εξ αποστάσεως.

Με πόσα κατεβάζω;

Η ταχύτητα που αντιλαμβανόμαστε κατά τη χρήση του Internet και ιδιαίτερα κατά τη λήψη αρχείων, (συμπεριλαμβανομένου και του streaming) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η αυξημένη κίνηση, η κατάσταση του δικτύου, η ποιότητα των καλωδιώσεων, ενώ υπάρχουν και διάφοροι άλλοι πρόσκαιροι εσωτερικοί (στην πολυκατοικία ή την οικία) ή εξωτερικοί (εργασίες, καιρικά φαινόμενα) παράγοντες. Η COSMOTE σου παρέχει ένα εύχρηστο εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις έλεγχο ποιότητας της σύνδεσης και να μετρήσεις την ταχύτητα της γραμμής σου. Ωστόσο, για να έχεις ακριβή μέτρηση θα πρέπει να ισχύουν τα εξής:

  • Χρησιμοποίησε υπολογιστή με ενσύρματη σύνδεση στο router. Λύσεις όπως powerplug και Wi-Fi θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Απενεργοποίησε το Wi-Fi για να μην έχεις τυχόν παρεμβολές.
  • Όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το Internet, εκτός φυσικά από τον ίδιο τον browser θα πρέπει να είναι κλειστά διότι καταναλώνουν bandwidth.

Εφόσον ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις άνοιξε έναν browser και πήγαινε στο http://athens-ote.speedtest.net/. Πάτα το μεγάλο κυκλικό κουμπί στο κέντρο που αναγράφει GO και το τεστ ξεκινά. Έπειτα από λίγο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του uploading, του downloading σε Mbps καθώς και του ping (χρόνος απόκρισης) σε ms.

Παίζεις online παιχνίδια; Θέλεις χαμηλό ping

Έχε υπόψη σου ότι εάν παίζεις multiplayer online παιχνίδια θα πρέπει ο χρόνος απόκρισης να είναι πολύ χαμηλός. Γρήγορο ping σημαίνει αποτελεσματική σύνδεση, ανεξάρτητα από το downloading speed. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να καλέσεις την τηλεφωνική υποστήριξη της COSMOTE στο 13888 προκειμένου να ελεγχθεί η γραμμή σου και αν είναι εφικτό μπορεί να γίνει μία τεχνική ρύθμιση για μείωση του ping.

Fiber στην πόρτα σου

Για απόλυτα γρήγορες και εγγυημένες ταχύτητες χρειάζεσαι τη δύναμη της οπτικής ίνας. Μπες εδώ για να δεις εάν το COSMOTE Fiber είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου και εάν είσαι ένας από τους τυχερούς (η διαθεσιμότητα αυξάνεται συνεχώς καθώς το δίκτυο οπτικής ίνας της COSMOTΕ εξαπλώνεται) διάλεξε ένα από τα πακέτα των 30, 50, 100 ή 200Mbps!