7
Τεχνολογία

Πως θα βρεις το κλεμμένο σου όχημα!

Πως θα βρεις το κλεμμένο σου όχημα!
Εγκατέστησε και ρύθμισε ένα GPS tracker για να βρίσκεις το αυτοκίνητό σου εάν το χάσεις (ή εάν δεν θυμάσαι πού έχεις… παρκάρει).

Καλή η ασφάλεια κατά της κλοπής στο συμβόλαιό σου, αλλά δεν σου διασφαλίζει ότι μπορείς να ανακαλύψεις το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι σου εάν το κλέψουν.

Με ένα GPS tracker, μπορείς να βρεις το όχημά σου, όπου κι αν είναι και μάλιστα να πλοηγηθείς προς τα εκεί.
Η εγκατάσταση και η ρύθμιση είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και να ξενοιάσεις.

Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεσαι πέρα από την ίδια τη συσκευή, είναι ένα αξιόπιστο δίκτυο όπως αυτό της COSMOTE, προκειμένου να είσαι βέβαιος ότι θα λάβεις την ειδοποίηση που απαιτείται, όπου κ’ αν βρίσκεται το όχημά σου.

Τι είναι

Τα GPS trackers είναι πολύ μικρές συσκευές που μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε μέσα στο αυτοκίνητο (το ντουλαπάκι είναι ιδανικό). Δέχονται κάρτα SIM, έχουν κεραία GPS και σου στέλνουν SMS με πληροφορίες για το που βρίσκονται και μάλιστα με ένα link το οποίο παραπέμπει σε χάρτη Google Maps. Έτσι, ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου, ενώ μέσω της λειτουργίας πλοήγησης των χαρτών της Google, μπορείς να το ανακαλύψεις.

gpstracker2Ανάλογα με τη συσκευή, μπορείς να κάνεις κι άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται με συγκεκριμένες εντολές που στέλνεις μέσω SMS στον tracker. Για παράδειγμα κάποια trackers, έχουν και αισθητήρα κίνησης και μπορούν να σου στείλουν SMS όταν αντιληφθούν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονται κινείται. Κάποια άλλα έχουν και μικρόφωνο, επιτρέποντάς σου να ακούς όπως σε ένα κανονικό κινητό τηλέφωνο.

Μια άλλη χρήσιμη ρύθμιση είναι το λεγόμενο geofencing. Μπορείς να «φτιάξεις» έναν εικονικό φράκτη και όταν το όχημα που παρακολουθείς βγει εκτός από τα όρια, το tracker να σου στείλει SMS.

Μπαταρία & SMS

Το μόνο πρόβλημα των συσκευών αυτών είναι η μπαταρία, η οποία συνήθως κρατά λίγες μέρες. Κάποια GPS trackers στέλνουν SMS όταν η μπαταρία πέσει κάτω από 20% προκειμένου να φροντίσεις να τη φορτίσεις. Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι η SIM που θα βάλεις στο tracker να έχει αρκετές μονάδες για να μπορεί να στέλνει τα SMS όταν χρειάζεται.