16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πάρε το κινητό στις… βουτιές

Πάρε το κινητό στις… βουτιές
Ή αλλιώς, πώς να μετατρέψεις το κινητό σου σε υποβρύχια κάμερα.

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει (επισήμως) τελειώσει, οι θερμοκρασίες όμως σου επιτρέπουν να συνεχίσεις τις επισκέψεις σου σε παραλίες και ακρογιαλιές για αρκετό καιρό ακόμη. Τώρα, μάλιστα, ο κόσμος είναι και λιγότερος. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που δεν πήγαν διακοπές, τώρα είναι η ευκαιρία σου. Και γιατί όχι, είναι η σειρά σου να κάνεις τους άλλους να ζηλέψουν! Γιατί να μείνεις μόνο εσύ να ζηλεύεις τις φωτογραφίες που ανέβαζαν όλοι οι άλλοι σε νησιά και αμμουδιές;

Και ο εύκολος τρόπος για να βγάλεις φωτογραφίες, είναι να μετατρέψεις το κινητό σου σε… υποβρύχια κάμερα. Εντάξει, είναι γεγονός πως την πρώτη φορά που θα βάλεις το κινητό μέσα στο νερό, η καρδιά σου θα χτυπάει δυνατά. Αλλά το συνηθίζεις!

Οι προστατευτικές θήκες για smartphones μπορεί να είναι απλές, τόσο απλές όσο μια… υδατοστεγής σακούλα με διάφανο παράθυρο για την κάμερα, ή μπορεί να είναι θήκες ειδικά σχεδιασμένες για συγκεκριμένα μοντέλα. Όλες, όμως, σου επιτρέπουν να βγάλεις φωτογραφίες μέσα στο νερό!

Η εταιρεία Lifeproof έχει σχεδιάσει τη σειρά Fré ειδικά για να σου επιτρέψει να κάνεις μακροβούτια με το κινητό στο χέρι. Καλά, ίσως όχι μακροβούτια, αλλά αντέχει σε βύθιση μέχρι 2 μέτρων, οπότε είναι μια χαρά για να βγάλεις μερικές καλές φωτογραφίες στα ρηχά. Κυκλοφορεί σε μοντέλα συμβατά με αρκετά iPhones και αρκετά Samsung Galaxy S-κάτι, ξεκινώντας από το S6 και έως το τελευταίο S10+.

Μια λύση πιο γενική, μιας και κάνει για κάθε smartphone, το Universal Waterproof Phone Pouch είναι απλά ένα υδατοστεγές πλαστικό «σακούλι», στο οποίο βάζεις το smartphone σου, σφραγίζεις το άνοιγμα με τα κλιπς και είσαι έτοιμος. Οι προδιαγραφές του μιλάνε για 30 μέτρα βάθος, αλλά εντάξει, ας μην ζορίζουμε την τύχη μας, και τα ρηχά καλά είναι. Τουλάχιστον μπορείς να βγάλεις μερικές καλές φωτογραφίες κάτω από το νερό χωρίς να ανησυχείς αν ξεπέρασες τα 2 μέτρα. Επίσης καλό είναι το ότι είναι και πάμφθηνο! Εντάξει, προβληματάκια υπάρχουν, όπως το ότι δεν κάνει και πολύ εύκολο το χειρισμό της οθόνης, μιας και η αφή δεν πιάνει πάντα. Όμως με τέτοιο κόστος, ποιος ενδιαφέρεται;

Παραλλαγές κυκλοφορούν από πολλές εταιρείες και θα βρεις διάφορα μοντέλα. Δες μερικά στο site του ΓΕΡΜΑΝΟΥ.