4
Υγεία & Fitness

Πάντα σε φόρμα μόνο με το κινητό

Πάντα σε φόρμα μόνο με το κινητό
Η Google ανανέωσε το Fit ένα πρόγραμμα που σε βοηθά να παρακολουθείς την καθημερινή σου δραστηριότητα και να διατηρείσαι σε φόρμα. Πώς θα το αξιοποιήσεις.

Για να είσαι πάντα σε τέλεια φυσική κατάσταση, χρειάζεσαι καλή διάθεση, κέφι και… το κινητό σου! Είτε είσαι φανατικός της γυμναστικής είτε τώρα ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα στον κλάδο, η εφαρμογή Google Fit θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή σου την προσπάθεια!

Η εν λόγω εφαρμογή (διαθέσιμη σε Android και iOS) τσεκάρει καθημερινά τη φυσική σου κατάσταση. Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενη τους αισθητήρες του κινητού, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς τη δραστηριότητά σου στο περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο ενώ παράλληλα σε συμβουλεύει με βάση την απόδοσή σου. Χάρη στο Google Fit, δεδομένα που αφορούν στην άσκηση ή στην υγεία που συλλέγονται και από εφαρμογές τρίτων -άλλωστε αποτελεί στην ουσία ένα σύνολο από APIs- συγκεντρώνονται σε ένα μοναδικό σημείο.

Το Google Fit είναι το αντίπαλο δέος του Apple Health στις fitness εφαρμογές, χωρίς όμως να είναι το ίδιο δημοφιλές. Ξεκίνησε το 2014 και μετά από 4 ολόκληρα χρόνια η Google αποφάσισε να το ανανεώσει και να του χαρίσει νέο σχεδιασμό και λειτουργίες. Η συγκεκριμένη ανανέωση ήρθε μέσα από τη συνεργασία της Google με το American Heart Association και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πλέον το Google Fit θα διαθέτει δύο δακτυλίους οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τα Move Minutes και Heart Points. Τα λεπτά κίνησης θα σου δείχνουν πόση ώρα κινείσαι μέσα στη μέρα, παρακινώντας σε να κλείσεις το δακτύλιο περπατώντας περισσότερο. Για παράδειγμα η εφαρμογή θα σε ωθεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σου για να βελτιώσεις την υγεία σου, όπως να ανέβεις τις σκάλες αντί να πάρεις το ασανσέρ ή να πας για περπάτημα με έναν φίλο αντί για καφέ. Οι βαθμοί καρδιάς κερδίζονται με πιο έντονη δραστηριότητα, όπως τρέξιμο, έντονο περπάτημα, kickboxing και άλλα.

Η Google διαβεβαίωσε τους χρήστες πως η Google Fit εφαρμογή θα συνεχίσει να «τραβάει» τα δεδομένα άλλων εφαρμογών όπως το Runkeeper, το MiFit, το MyFitnessPal κλπ. Η αναβάθμιση του ανανεωμένου Google Fit θα ισχύει σε Android, iOS και Wear OS.