7
Τεχνολογία

Νέο look για το Gmail προ των πυλών

Νέο look για το Gmail προ των πυλών
Η Google ετοιμάζει νέο look και μεγαλύτερη ενοποίηση των υπηρεσιών της, μέσα από το Workspaces, φέρνοντας αλλαγές στο interface!

Η Google συνεχίζει να δουλεύει πάνω στα προϊόντα της τα οποία έχουν στόχευση σε εταιρικούς πελάτες και, ειδικότερα, στην ενοποίηση των πιο δημοφιλών προϊόντων, όπως το Gmail και τα Google Chat, Meet και Spaces. Η ανακοίνωση της εταιρείας αφορά την εμφάνιση του Gmail καθώς και την ενσωμάτωση σε αυτό των προαναφερθεισών υπηρεσιών. Ήδη από τον Φεβρουάριο, κάποιοι χρήστες έχουν διαθέσιμες αυτές τις αλλαγές προς δοκιμή, ενώ μέχρι τον Απρίλιο οι αλλαγές θα έχουν εφαρμοστεί σε όλους τους χρήστες.

Οι αλλαγές αυτές αποκαλούνται από την Google ως integrated view και πρακτικά έχουν ως στόχο να ενοποιήσουν το Gmail και να ενσωματώσουν οργανικά τις λειτουργίες των τριών εφαρμογών επικοινωνίας, έτσι ώστε να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο στο interface και να μην εμφανίζονται σαν επιπλέοντα μικρά παράθυρα πάνω από τα e-mails. Αν έχεις εταιρικό λογαριασμό στο Google Workspace ή αν χρησιμοποιείς το Chat ή το Meet, από τις αρχές Φεβρουαρίου μπορείς (θεωρητικά) να δοκιμάσεις το νέο layout. Μέχρι τον Απρίλιο, όλοι θα περάσουν στο νέο layout, αλλά ακόμη θα μπορείς να επιστρέψεις στο παλιό layout μέσα από τα settings – η επιλογή θα εξαφανιστεί δια παντός κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι, πάντως, οπότε μην νιώθεις και πολύ άνετα.

Νέο layout

Το νέο layout έχει οπαδούς, έχει και αρνητές . Αν νιώθεις άνετα με το τωρινό layout, στο οποίο μπορείς να έχεις πολλαπλά επικαλυπτόμενα πλαίσια και όλα συμβαίνουν σε μία οθόνη, με άλλα λόγια αν νιώθεις καλά με πυκνότητα πληροφορίας, τότε… σου έχουμε κακά νέα. Αν όμως είσαι από αυτούς που έχουν όλα τους τα παράθυρα maximized, ακόμη και παράθυρα του File Explorer με 5 αρχεία, τότε θα το λατρέψεις! Το νέο layout της Google είναι φτιαγμένο για να σου δείχνει ένα πράγμα κάθε φορά, κρύβοντας επιμελώς όλα τα υπόλοιπα. Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται ως «φυσαλίδες» στα αριστερά, ενώ θα απαντάς σε κάθε ειδοποίηση μέσα από μικρά pop-ups τα οποία θα εξαφανίζονται.

Εκτός από το look, η Google ανέφερε πως οι ίδιες οι υπηρεσίες θα είναι περισσότερο ενοποιημένες. Για παράδειγμα, το search του Gmail θα δίνει αποτελέσματα και από το chat!

Τελικά, θα βολέψει; Η εμπειρία μας έχει δείξει πως… όλα είναι θέμα συνήθειας. Η Google θέλει να ενοποιήσει όλα τα προϊόντα της, τουλάχιστον όσα αφορούν εργασία, και το νέο layout απλά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως το νέο layout θα σου επιτρέψει να γυρίζεις εύκολα μεταξύ του inbox, των σημαντικών συζητήσεων, και να συμμετέχεις σε meetings χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσεις tabs ή να ανοίγεις νέα παράθυρα. Το αν θα το καταφέρει αυτό με το νέο layout ή απλά θα σε κάνει να ανοίγεις όντως νέα tabs, αυτό θα το δούμε μόλις το δοκιμάσουμε κι εμείς. Για την ώρα, η αναβάθμιση δεν μας έχει γίνει διαθέσιμη. Πάντως, αν θέλεις να δεις αν έχεις δικαίωμα αλλαγής, απλά κάνε κλικ πάνω στο εικονίδιο με το γρανάζι (πάνω δεξιά, δίπλα στο εικονίδιο του λογαριασμού σου) και στα Quick Settings που θα ανοίξουν, θα πρέπει να υπάρχει πάνω-πάνω η επιλογή Try out the new Gmail view.

Παραθέτουμε κι ένα μικρό βίντεο για να δεις πώς ακριβώς λειτουργεί η νέα όψη του Gmail που έρχεται:

www.youtube.com/watch?v=g4S_olUmF6Q