16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Μετάφραση καθώς πληκτρολογείς

Μετάφραση καθώς πληκτρολογείς
Οι δυνατότητες των mobile apps δεν παύουν να μας εκπλήσσουν. Ένα χρήσιμο κόλπο που μπορείς να κάνεις στο κινητό σου είναι να γράφεις σε μια γλώσσα και να μεταφράζεις αυτόματα σε μια άλλη.

Η Google συνεχώς προσθέτει χρήσιμες λειτουργίες και δυνατότητες στα προϊόντα της, προσπαθώντας να γίνει η εταιρεία – συνώνυμο της ευχρηστίας. Αφού κατάφερε και έγινε το απόλυτο ψαχτήρι στο Internet, αφού έγινε το απόλυτο (σχεδόν) λειτουργικό σύστημα για smartphones με το Android, αφού εξαφάνισε εν μία νυκτί όλους τους πλοηγούς αυτοκινήτου με το Google Maps, έκανε το ίδιο και με τα προγράμματα αυτόματης μετάφρασης – είτε μιλάμε για ολόκληρα sites είτε για λίγες λέξεις. Και τώρα φέρνει τη δυνατότητα αυτή, ακόμη πιο βελτιωμένη, στα smartphones με τον αυτόματο μεταφραστή κειμένου, ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο!

Το Gboard είναι το πληκτρολόγιο της Google για smartphones, το οποίο έχει αποκτήσει διάφορες λειτουργίες μέσα στα χρόνια. Τώρα αποκτά και τη λειτουργία της αυτόματης μετάφρασης, καθώς γράφεις! Το Gboard συνδέεται με το Google Translate και αναλαμβάνει να κάνει επί τόπου μετάφραση σε ό,τι γράφεις, από όποια γλώσσα χρησιμοποιείς σε όποια γλώσσα επιθυμείς, μέσα από τον τεράστιο κατάλογο υποστηριζόμενων γλωσσών!

Για αρχή θα πρέπει να εγκαταστήσεις το Gboard στο iPhone σου ή στο smartphone σου με Android. Έπειτα, θα πρέπει να αλλάξεις πληκτρολόγιο, αν δεν έχεις επιλέξει ήδη το Gboard – πηγαίνοντας στα Settings και βρίσκοντας το Keyboard. Ή απλά πατώντας το εικονίδιο του πληκτρολογίου, όταν εμφανιστεί αυτό που έχεις ήδη.

Αφού ανοίξει το Gboard, θα πρέπει να πατήσεις στο πλήκτρο με την υδρόγειο (για iPhone) ή στις τρεις κατακόρυφες τελείες (για Android) και να επιλέξεις το Translate από εκεί. Δεύτερο βήμα, να επιλέξεις τη γλώσσα στην οποία θα γράψεις το κείμενο και τη γλώσσα στην οποία θα μεταφραστεί το κείμενο. Αυτό ήταν!

Τώρα μπορείς να γράφεις χωρίς πρόβλημα σε όποια γλώσσα θέλεις και να μεταφράζεται το κείμενο σε όποια άλλη γλώσσα θέλεις. Βέβαια, όπως φαίνεται από τα screenshots που πήραμε, η μετάφραση δεν είναι και 100% τέλεια, τουλάχιστον όσον αφορά τα Ελληνικά, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείς να συνεννοηθείς.