12
Η COSMOTE και Εσύ

Μάθε τη γλώσσα που μιλούν τα παιδιά στο Internet

Μάθε τη γλώσσα που μιλούν τα παιδιά στο Internet
Με το School of cool της COSMOTE μπορείς να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να επικοινωνείς με τα παιδιά σου στον ψηφιακό κόσμο του σήμερα.

Τα παιδιά και ειδικά οι έφηβοι χρησιμοποιούν τη δική τους, περίπλοκη, slang για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους (κυρίως) αλλά και με εσένα, τον γονιό. Εσύ με τη σειρά σου, όσο προχωρημένος γονιός κι αν (νομίζεις πως) είσαι, όσο κι αν θες, δεν πρόκειται να καταφέρεις να πιάσεις το νόημα των περισσοτέρων. Δεν είναι δικό σου το πρόβλημα, μην ανησυχείς. Είναι σαν να έχεις την απαίτηση το παιδί σου να καταλάβει τη slang που χρησιμοποιείς στη δουλειά σου, με τους συνεργάτες σου. Απλά αποδέξου πως ζείτε σε δύο παράλληλους κόσμους και, μην έχοντας κοινό σημείο αναφοράς, η slang του παιδιού σου ξεφεύγει από τα δικά σου επίπεδα κατανόησης.

Αυτό όμως διορθώνεται

Η COSMOTE έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη «σχολή» για γονείς – και όχι μόνο – ώστε να μειώσεις κι εσύ το γλωσσικό χάσμα που σε χωρίζει από το παιδί σου. Και το ονόμασε… τι άλλο… «School of Cool», για να σε κάνει cool στα μάτια των νεοτέρων! Μέσα από τα μαθήματα του School of Cool θα αρχίσεις να μπαίνεις στο νόημα όλων αυτών των ακατάληπτων λέξεων και… ήχων που ακούς να εκστομίζονται. Και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι!

Το site θα το βρεις στη διεύθυνση https://e-parenting.gr/school-of-cool/ και μέσα εκεί θα δεις να εξηγούνται πολλά πράγματα. Δες τα βασικά θέματα των τάξεων πιο κάτω· θα δεις πως περιλαμβάνονται όλα τα trends του Internet και των apps που κάνουν θραύση στις νεότερες γενιές. Τα μαθήματα είναι μικρά έξυπνα βιντεάκια, τα οποία θα σου μάθουν τα βασικά, έτσι ώστε να μπορείς κι εσύ να κάνεις μια καλή αρχή και, πρωτίστως, να μην ακούγεσαι παλαιολιθικός όταν μιλάς με το παιδί σου και τους φίλους του.

Τέλος και, ίσως, σημαντικότερο, είναι το ότι υπάρχουν και τεστάκια, για να δεις αν κατάλαβες όλα αυτά που άκουσες στα βίντεο. Καλύτερα να ξαναδείς ένα βιντεάκι, παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να γελάνε οι 15χρονοι!