16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Μάθε στο Facebook τις συνήθειές σου

Μάθε στο Facebook τις συνήθειές σου
Πώς να κάνεις το newsfeed σου στο Facebook λιγότερο χαοτικό για να σου παρουσιάζει την πληροφορία που πραγματικά θέλεις να βλέπεις.

To Facebook κάνει συνεχώς τροποποιήσεις στον αλγόριθμό του ώστε να εμφανίζει στο News Feed όσα θεωρεί σημαντικά για σένα. Σύμφωνα με την εταιρεία ωστόσο, στο μέλλον, οι δημοσιεύσεις από επιχειρήσεις, brands και media θα εμφανίζονται λιγότερο συχνά ενώ μεγαλύτερη προβολή θα έχουν τα posts από φίλους και οικογένεια.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για σένα που θες να κρατάς επαφή με τα συγγενικά σου πρόσωπα μέσω των social media αλλά αν επιπλέον επιθυμείς να βλέπεις τις αγαπημένες σου δημόσιες σελίδες μπορείς να «εκπαιδεύσεις» το Facebook ώστε να σου εμφανίζει συχνότερα ακριβώς τις αναρτήσεις που θες.

Βάλε τις προτεραιότητές σου

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσεις ποιες σελίδες και ποιοι λογαριασμοί σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Επειδή οι αναρτήσεις στο Facebook δεν εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, πρέπει να θέσεις τις προτεραιότητές σου ώστε να καθορίσεις ποιες ενημερώσεις θα βλέπεις πρώτα. Αφού συνδεθείς στον λογαριασμό σου, κάνε κλικ στις 3 κουκίδες που βρίσκονται δίπλα στο κουμπί News Feed και πάτα πάνω στην επιλογή Edit Preferences. Στη συνέχεια επίλεξε το Prioritize who to see first ώστε να επιλέξεις τις επαφές που το Facebook θέλεις να σου εμφανίζει συχνότερα. Για να επιλέξεις τις δημόσιες σελίδες που θες να βλέπεις, πάτα το κουμπί All στο πάνω μέρος και διάλεξε το Pages. Εκεί θα δεις όλες τις σελίδες που ακολουθείς ώστε να επιλέξεις τις αγαπημένες σου.

Επειδή όμως δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια λίστα σελίδες που δεν ακολουθείς, όταν είσαι στο ίδιο μενού πάτα πάνω στην επιλογή Discover Pages that match your interests ώστε να σου εμφανίσει σελίδες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Αν κάποια σελίδα σου αρέσει πάτησε το Like και το Facebook θα σου εμφανίσει τη συγκεκριμένη σελίδα στο News Feed σου. Επιπλέον μέσω του search box στο πάνω μέρος του μενού, μπορείς να βρεις και να ακολουθήσεις σελίδες που είναι σημαντικές για σένα.

Αξιολόγησε τις σελίδες που ακολουθείς

Καθώς μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που έκανες like σε κάποια σελίδα, καλό θα ήταν να αναθεωρείς τις προτιμήσεις σου συχνά πυκνά ώστε ακολουθείς τις σελίδες που πραγματικά θες στο σήμερα. Για να το πετύχεις αυτό μπες στο Facebook και πάτησε την επιλογή Pages στα αριστερά της σελίδας. Στη συνέχεια πάτησε Liked Pages, με scroll down πήγαινε στην επιλογή Review Liked Pages και κάνε κλικ στο Get Started. Τώρα μπορείς να κάνεις unlike σε όσες σελίδες δεν χρειάζεσαι καθώς και να ανακαλύψεις καινούριες που ίσως σε ενδιαφέρουν.

Αξιολόγησε τα posts που βλέπεις

Καθημερινά βλέπεις εκατοντάδες δημοσιεύσεις να περνάνε από μπροστά σου καθώς σκρολάρεις στην οθόνη σου. Αν για παράδειγμα πέσεις πάνω σε μια ανάρμοστη ανάρτηση ή ένα post που δεν σε ενδιαφέρει, πάτησε τις 3 μικρές κουκίδες ή το τόξο (ανάλογα τη συσκευή σου) πάνω δεξιά του post και επίλεξε Hide post. Όταν κάνεις απόκρυψη μια δημοσίευση, το Facebook θα αρχίσει αυτόματα να σου δείχνει λιγότερες δημοσιεύεις από αυτή τη σελίδα ή το λογαριασμό. Συνεπώς μέσω αυτής της επιλογής μπορείς να απορρίψεις οποιοδήποτε περιεχόμενο δεν σε ενδιαφέρει ή απλά δεν θες να ξαναδείς.

Ακολουθώντας τα παραπάνω το Facebook θα γνωρίζει όσα ακριβώς θες να παρακολουθείς στο News Feed σου, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία αποφασίσει να αλλάξει ξανά τον αλγόριθμό της.