7
Τεχνολογία

Μάθε για όλες τις αλλαγές που έρχονται στα Windows

Μάθε για όλες τις αλλαγές που έρχονται στα Windows
Το νέο μεγάλο update των Windows έρχεται και φέρνει πολλές αλλαγές.

Όπως γνωρίζουν όλοι οι χρήστες των Windows 10, η Microsoft κυκλοφορεί δύο μεγάλες αναβαθμίσεις το χρόνο. Το φετινό φθινοπωρινό update θα περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη ειδικά σε ότι αφορά τη συνεργασία υπολογιστή και κινητού και επειδή πλέον δεν υπάρχουν Windows smartphone η Microsoft προωθεί την πλατφόρμα Android αλλά και το iOS.

Η πρώτη μεγάλη προσθήκη που διαθέτει το νέο update είναι η λειτουργία Your Phone. Πρόκειται για ένα app το οποίο σου επιτρέπει να ελέγχεις το smartphone σου από τον υπολογιστή. Η σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών πραγματοποιείται μέσω Bluetooth, ενώ αυτά που μπορείς να κάνεις είναι να βλέπεις τις φωτογραφίες της συλλογή σου στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά και να λαμβάνεις και να στέλνεις μηνύματα. Έτσι, όταν πρέπει να απαντήσεις σε κάποιο εισερχόμενο μήνυμα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για το κινητό σου, μπορείς να το συντάξεις και να το αποστείλεις από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.

Το Your Phone app είναι συμβατό με Android 7.0+, ενώ ειδικά για χρήστες iPhone μπορείς να αποστέλεις μια ιστοσελίδα στον υπολογιστή για να συνεχίζεις το σερφάρισμα στη μεγάλη οθόνη. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει ήδη στα Windows για χρήστες Android. Από τον mobile browser πατάς το κουμπί share και επιλέγεις το Continue on PC. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα ανοίξει ο Microsoft Edge και θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις αυτό που έκανες στο κινητό σου.

Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι η δυνατότητα drag and drop από το κινητό στο PC. Η λειτουργία αυτή δουλεύει ως εξής: Από το Your Phone πήγαινε στην επιλογή Photos. Κατόπιν επίλεξε μια φωτογραφία και σύρε την με το ποντίκι στο desktop και αυτή θα αντιγραφεί αυτόματα στον υπολογιστή σου.

Microsoft To-Do

Άλλο ένα νέο app κάνει την εμφάνισή του με το νέο update. Πρόκειται για το To-Do το οποίο σου επιτρέπει να οργανώνεις και να δίνεις προτεραιότητα στα σημαντικά πράγματα που έχει να κάνεις κάθε μέρα. Μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ink, ενώ εάν έχεις μπει στον υπολογιστή με το Windows ID σου όλες οι λίστες συγχρονίζονται αυτόματα με το To-Do app σε iOS, Windows και Windows. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ: https://todo.microsoft.com/en-us.

Άλλες αλλαγές

Άλλες αλλαγές που θα βρεις στο νέο update είναι οι νέες προσθήκες στον Windows Edge με εργαλεία εκμάθησης, θέματα, εργαλεία γραμματικής και offline λεξικό. Το εργαλείο αποκομμάτων καταργείται ως αυτόνομη εφαρμογή και μπαίνει στο κέντρο ενεργειών, ενώ προστίθενται και εργαλεία 3D και mixed reality.