8
Ψυχαγωγία

Κάνε το κινητό σου τηλεκοντρόλ

Κάνε το κινητό σου τηλεκοντρόλ
Το ξέρεις ότι μπορείς να ελέγχεις την τηλεόρασή σου από το smartphone; Εάν έχεις COSMOTE TV πάντως μπορείς να το κάνεις κατεβάζοντας το ειδικό app.

Βαρέθηκες να ψάχνεις το τηλεκοντρόλ ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ κάθε φορά που θες να δεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα; Η COSMOTE TV σου δίνει τη λύση με τη νέα εφαρμογή COSMOTE TV Smart Remote.

Το συγκεκριμένο application μετατρέπει στη στιγμή το smartphone ή το tablet σου σε «έξυπνο τηλεχειριστήριο» και έτσι σου δίνει τη δυνατότητα να στέλνεις εύκολα και γρήγορα εντολές στον αποκωδικοποιητή σου.

Η εφαρμογή προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία τηλεχειριστηρίου αφού οι χρήστες εκτός του καναλιού που μπορούν να επιλέξουν, έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν στον Οδηγό Προγράμματος, καθώς και σε όλες τις κατηγορίες του μενού υπηρεσιών της Cosmote TV (Replay TV, Cosmote TV Plus, Cinema On Demand, National Geographic+, Fox Play), χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η θέαση του προγράμματος που παρακολουθούν.

Να επισημάνουμε ότι η λειτουργία του τηλεχειριστηρίου γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τους αποκωδικοποιητές της Cosmote TV και το app μπορείς να το βρεις διαθέσιμο τόσο για smartphone όσο και για tablet, με λειτουργικό σύστημα Android & iOS.

Το app είναι πολύ απλό στη χρήση και στο μενού θα βρεις όλα τα κανάλια του COSMOTE TV, το πρόγραμμά τους, καθώς και τις επιλογές Replay TV, Cinema on Demand, COSMOTE TV Plus κ.λπ. Η πρώτη επιλογή στο μενού ονομάζεται Τηλεχειριστήριο και σε πηγαίνει στον εξομοιωτή τηλεχειριστηρίου. Η πρώτη οθόνη διαθέτει τα βασικά κουμπιά ελέγχου, όπως το ΟΚ και τα κατευθυντήρια βελάκια, κουμπί ελέγχου έντασης ήχου, καναλιών, όπως επίσης και τα κουμπιά αναπαραγωγής του αποκωδικοποιητή (play, pause, stop κ.λπ). Κάνοντας κύλιση προς τα αριστερά, ή πατώντας το «123» θα μεταφερθείς στη δεύτερη οθόνη του app στην οποία παρουσιάζεται το αριθμητικό πληκτρολόγιο, καθώς επίσης και τα χρωματιστά κουμπιά με τις ειδικές λειτουργίες.

Πως θα συνδέσεις την εφαρμογή με τον αποκωδικοποιητή;

Η εφαρμογή είναι συμβατή με όλα τα Hybrid μοντέλα των αποκωδικοποιητών της COSMOTE TV. Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί με τα μοντέλα Kaon NS1110H, NS1110, Technicolor DSI810 & DSI810HYB, Kaon NS2000 (Eurobox).

Εάν είσαι συνδρομητής Cosmote TV μέσω δορυφόρου ο αποκωδικοποιητής πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία Hybrid, να είναι δηλαδή συνδεδεμένος στο Internet, ενώ εάν είσαι συνδρομητής Cosmote TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα πρέπει να συνδέσεις στον αποκωδικοποιητή σου, το εξωτερικό WiFi USB Dongle (μοντέλο: TP-LINK TL-WN823N που μπορείς να προμηθευτείς από ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ). Να θυμάσαι πάντα πως για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, το smartphone ή το tablet σου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίδιο Wi-Fi που είναι συνδεδεμένος και ο αποκωδικοποιητής σου.

Επίσης, έχε υπόψη σου ότι το app δεν ελέγχει την τηλεόραση, αλλά μόνο τον αποκωδικοποιητή.