7
Τεχνολογία

Κάνε τον υπολογιστή σου wi-fi hotspot

Κάνε τον υπολογιστή σου wi-fi hotspot
Τα Windows 10 υποστηρίζουν τη λειτουργία hotspot, δημιουργώντας ένα Wi-Fi δίκτυο το οποίο μπορεί να μοιράσεις σε έως και 9 συσκευές. Βήμα προς βήμα η διαδικασία.

Έχεις βρεθεί ποτέ στην ανάγκη να συνδέσεις μια συσκευή σε ένα δίκτυο Wi-Fi; Προφανώς η ανάγκη αυτή υπάρχει όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείς στο σπίτι σου να έχεις ασύρματο δίκτυο (δες εδώ τι πραγματικά σημαίνει γρήγορο ασύρματο δίκτυο by COSMOTE) και να μη σε νοιάζει, αλλά όταν είσαι σε κάποιο ξενοδοχείο που δεν προσφέρει Wi-Fi, ή στο γραφείο που επίσης δεν έχει ασύρματο δίκτυο τι κάνεις; Βασική προϋπόθεση για όλα όσα θα πούμε παρακάτω είναι να υπάρχει τουλάχιστον πρόσβαση στο Internet μέσω δικτύου και ένας υπολογιστής με ασύρματη κάρτα δικτύου (και ποιος δεν έχει;) και Windows 10.

Επίσης, η λειτουργία Mobile hotspot των Windows 10 μπορεί να λειτουργήσει είτε με Ethernet σύνδεση είτε με Wi-Fi.

Οι πρώτες ρυθμίσεις

Για να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει να ανοίξεις τις ρυθμίσεις των Windows 10, πατώντας την επιλογή Όλες οι ρυθμίσεις στο Κέντρο ενεργειών. Πήγαινε στην ενότητα Δίκτυο & Internet και κατόπιν Mobile hotspot. Άνοιξε τον «διακόπτη» και αυτό είναι όλο. Μπορείς να επιλέξεις το Bluetooth, αλλά καλύτερα άφησε την επιλογή Wi-Fi τσεκαρισμένη ως έχει. Πατώντας το Edit, μπορείς να αλλάξεις το SSID (το όνομα δηλαδή) του δικτύου σου (τα Windows δίνουν αυτόματα ένα όνομα στο δίκτυο), καθώς και τον κωδικό του.

Εάν τώρα το laptop σου είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένο και με Ethernet και με Wi-Fi θα πρέπει να επιλέξεις ποιο από τα δύο θέλεις να μοιράσεις.

Πώς θα συνδεθείς

Η σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο που μόλις δημιούργησες είναι απλή και εύκολη. Άνοιξε το κινητό σου και σάρωσε τα ασύρματα δίκτυα. Βρες το δικό σου και πάτα επάνω του. Βάλε τον κωδικό και αυτό είναι όλο.

Έχε υπόψη σου ότι η λειτουργία Windows 10 hotspot μπορεί να διαχειρίζεται έως οκτώ ταυτόχρονες συνδέσεις. Στο ίδιο παράθυρο των ρυθμίσεων εμφανίζονται οι συνδεδεμένες συσκευές, οι IP τους και οι MAC διευθύνσεις τους.

Για να διακόψεις τη λειτουργία του Mobile hotspot μπορείς απλά να το κλείσεις από το εικονίδιο που έχει εμφανιστεί στο κέντρο ενεργειών, στο οποίο μάλιστα εμφανίζονται και οι ενεργές συνδέσεις σου.