7
Τεχνολογία

Θες πληκτρολόγιο στο κινητό; Πανεύκολο!

Θες πληκτρολόγιο στο κινητό; Πανεύκολο!
Δεν χρειάζεσαι τα ειδικά Bluetooth πληκτρολόγια που απευθύνονται σε smartphones και tablets, αφού με αυτό το κόλπο μπορείς να συνδέσεις κανονικά το USB πληκτρολόγιό σου στο Android κινητό σου. Δες πως…

Βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, μακριά από laptops και υπολογιστές και πρέπει οπωσδήποτε να γράψεις ένα κείμενο, ή να στείλεις ένα μακροσκελές e-mail. Τι μπορείς να κάνεις; Κάθεσαι και βγάζεις τα μάτια σου προσπαθώντας να γράψεις με το μικροσκοπικό πληκτρολόγιο αφής; Πόσο θα ήθελες ένα κανονικό πληκτρολόγιο!

Αυτό λοιπόν δεν είναι και τόσο αδύνατο όσο νομίζεις. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου αδύνατο. Είναι απολύτως δυνατό και μάλιστα δεν χρειάζεσαι κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από έναν adapter ο οποίος δεν κοστίζει παρά 4-5 ευρώ το πολύ.

Τι είδους adapter είναι αυτός; Προφανώς, αυτό που χρειάζεσαι είναι να συνδέσεις την θύρα micro USB ή την USB-C που έχει το smartphone σου, με το απλό βύσμα USB type A που έχουν όλα τα πληκτρολόγια USB που κυκλοφορούν. Αλλά δεν κάνουν όλοι οι adapters. Χρειάζεσαι έναν adapter ο οποίος θα αναφέρει πως είναι του τύπου USB OTG (USB On The Go) και ο οποίος αναλαμβάνει να μεταφέρει τα δεδομένα του πληκτρολογίου με σωστό τρόπο, αλλά και να τροφοδοτήσει το πληκτρολόγιο. Αυτοί οι adapters κυκλοφορούν τόσο σε μορφή μικρού συμπαγούς μετατροπέα, όσο και σε μορφή με καλώδιο. Αν βρεις με καλώδιο, θα το προτείναμε, διότι οι συμπαγείς adapters ρίχνουν όλο το βάρος, του adapter, του βύσματος και του καλωδίου, πάνω στη μικροσκοπική θύρα USB του κινητού, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

Μόλις συνδέσεις το πληκτρολόγιο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απ’ ευθείας, χωρίς ρυθμίσεις. Αν θες, όμως, οι ρυθμίσεις αυτές υπάρχουν διαθέσιμες. Θα πρέπει να πας στα settings, έπειτα στο General Management, να πατήσεις στο Language and input και να επιλέξεις το Physical keyboard. Εκεί μπορείς, αν θες, να απενεργοποιήσεις εντελώς την εμφάνιση του εικονικού πληκτρολογίου αφής στην οθόνη, να ρυθμίσεις shortcuts και να επιλέξεις γλώσσες. Αλλά όπως είπαμε, το πληκτρολόγιο θα δουλεύει από την αρχή.